Ludovic Orban: PNL avea nevoie de un vicepremier care să spună deschis că liberalii nu susțin anumite inițiative guvernamentale

Data publicării:
orban ludovic

Era necesară inclusiv modificarea liderului fracțiunii guvernamentale. Daniel Chițoiu a fost, din partea PNL, liderul fracțiunii guvernamentale. El ar fi trebuit să fie nu numai un lider care face ședințe și îl ajută pe fiecare ministru liberal în diverse proiecte. El trebuia să fie și un lider care să aibă susținere publică”, a spus Ludovic Orban, în emisiunea „Kilometrul 0”.

El a explicat și ce l-a nemulțumit la Daniel Chițoiu, care și-a dat demisia, săptămâna aceasta, din funcțiile de vicepremier și ministru de Finanțe.

Au fost o mulțime de situații – să ne aducem aminte Roșia Montană, să ne aducem aminte povestea cu procurorii – în care PNL nu a susținut inițiative guvernamentale și liderul fracțiunii guvernamentale ar fi trebuit să susțină public acest lucru. Nu trebuia ca, de fiecare dată, Crin Antonescu, candidat prezidențial, să fie cel care să spună nu, riscând să își antipatizeze electoratul PSD”, a apreciat Ludovic Orban.

Acesta a apreciat că președintele PNL, Crin Antonescu, „a gândit greșit arhitectura guvernamentală”. În opinia deputatului liberal, în poziția de vicepremier ar fi trebuit să fie plasat, de la început, „un lider de imagine și un liberal care este bine branduit, un om care este cunoscut, un om care este ascultat”.  

Liberalii îl propun acum pe Klaus Iohannis pentru postul de vicepremier lăsat liber de Daniel Chițoiu.

Crin Antonescu a mărturisit că așteaptă de la Klaus Iohannis, în calitate de vicepremier şi ministru de Interne, să dea României un guvern și o guvernare mai puternică și mai eficientă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri