Ludovic Orban: PNL e acum între 36 şi 40% în sondaje, la distanţă de cel puţin 10% faţă de PSD

Data publicării:
pnl cotro 2
Foto: InquamPhotos/George Călin

PNL se află astăzi între 36 şi 40% în sondaje, a spus președintele partidului, joi seară, la Digi24. Ludovic Orban a precizat că PNL se află la distanţă de 10 procente faţă de PSD, partid situat pe locul doi.

„Asta este imaginea care încearcă să ne-o construiască adversarii noștri”, a spus Orban, întrebat dacă PNL a scăzut în sondaje. La precizarea că Rareș Bogdan a vorbit despre acest lucru, cu o seară înainte, tot la Digi24, liderul liberalilor a răspuns: „Nu mă refer la Rareş Bogdan”.

El a adăugat că a comandat „constant” sondaje de opinie, la firme „foarte serioase”, fără să le dea însă publicității.

„A existat un singur moment în care PNL a depăşit 40%, să spun confortabil. Ăla a fost un moment de emoţie, după victoria preşedintelui Iohannis în alegerile prezidențiale, care e un moment de emoție. PNL astăzi este pe un procent între 36 şi 40%, pe o bandă relativ mai largă decât o bandă de 1-2 procente cât a stat, sigur, şi din cauza faptului că suntem la guvernare într-o perioadă de criză, într-o perioadă de emoţii. Volatilitatea opţiunilor politice e mai mare decât în perioade de stabilitate. Dar PNL este 36% şi 39 virgulă... în toate cercetările sociologice pe care le-am făcut, la distanţă de cel puţin 10% faţă de locul numărul 2, care este PSD. Ăsta este adevărul”, a precizat Orban, la Digi24.

„Nu îmi place să dau publicităţii sondaje de opinie, pentru că, în general, sondaje de opinie le realizezi ca o cercetare, ca să afli lucruri, să înţelegi trendurile, să înţelegi aşteptările populaţiei, aşteptările faţă de măsuri legate de diferite posibile decizii, programe, proiecte. De asemenea, să afli care sunt priorităţile oamenilor în diferite situații. De aia se fac cercetări sociologice. Din păcate, foarte mulţi nu s-au dezvăţat de acest prost obicei de a comanda sondaje de la anumite case de sondare care s-au descalificat până acum cu toate sondajele prezentat înainte de alegeri şi continuă cu această reţetă care nu foloseşte nimănui”, a mai spus liderul PNL.

„Astăzi, PNL este de departe pe primul loc, este într-o poziție foarte stabilă și toți cei care încearcă să creeze percepția asta că PNL ar fi într-o scădere se raportează la niște premise greșite”, a mai adăugat Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri