Ludovic Orban: PNL va "ajuta" noul guvern să cadă cât mai repede

Data publicării:
ludovic orban fb

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, a declarat joi, la Brașov, referindu-se la modificarea programului de guvernare, că acest lucru "înseamnă crimă cu premeditare împotriva dezvoltării economice, împotriva companiilor românești și a oricărui om care muncește" în această țară.

"Modificarea programului de guvernare înseamnă crimă cu premeditare împotriva dezvoltării economice, a companiilor românești și a oricărui om care muncește și care câștigă un venit peste medie. Introducerea impozitului pe cifra de afaceri va băga în faliment, după părerea mea, mii și zeci de mii de companii, va determina foarte multe companii care au sediul social în țara noastră să și-l mute în alte țări. De asemenea, va împiedica foarte multe companii care doresc să investească în România, va împiedica dezvoltarea firmelor, va diminua capacitatea firmelor de a face față competiției. Într-un cuvânt, este o crimă cu premeditate împotriva companiilor românești și împotriva dezvoltării economice", a afirmat Orban.

El a continuat spunând că introducerea așa-zisei taxe de solidaritate, care nu este descrisă foarte clar în programul de guvernare, "pune cruce" de fapt cotei unice de impozitare, o măsură care a generat efecte economice foarte benefice pentru România.

"Vor fi penalizați cei care muncesc, cei care au rezultate în muncă, cei care înregistrează câștiguri peste medie și ei vor fi supraimpozitați, adică le vor fi limitate câștigurile prin intermediul unei suprataxe care se introduce sub această mască de taxă de solidaritate. Sunt multe alte măsuri antieconomice care vor accelera declinul economiei românești și care, după părerea mea, vor readuce criza în mod artificial în România", a punctat președintele PNL.

Orban a adăugat PNL va "ajuta" noul guvern să cadă cât mai repede.

"Vom face tot ce ne stă în putință ca, în cazul învestirii Guvernului, să-l ajutăm să pice cât mai repede. Este o catastrofă de Guvern, în opinia mea este cel mai prost Guvern care a existat de la Revoluție până acum. Pe vremea lui Adrian Năstase, cred că dacă Tudose ar fi candidat la vreo poziție în Guvern, nu s-ar fi calificat nici pentru poziția de director de cabinet", a mai arătat sursa citată.

Referitor la posibilitatea ca Liviu Dragnea să fie prim-ministru, președintele PNL a spus că acesta este țelul liderului PSD.

"Țelul lui Dragnea este să ajungă prim-ministru și speră ca actuala majoritate guvernamentală, în urma pronunțării Curții Constituționale a României (CCR), va permite și celor care au condamnări cu suspendare să fie membri ai Guvernului. Știți că s-a dat o decizie a Curții Constituționale, care a spus că trebuie egalizat tratamentul între parlamentari și membrii Guvernului. Ca atare, se poate face egalizarea între parlamentari și membri ai Guvernului în două feluri.Adică să nu permiți celor condamnați cu suspendare să fie nici miniștri, dar nici parlamentari, ceea ce ar însemna că Dragnea este out și din Parlament, iar a doua soluție, care este evident cea pe care o visează noaptea Liviu Dragnea, este aceea ca să-i permită să devină membru al Guvernului, moment pentru care a și fost întrebat miercuri Tudose dacă s-ar retrage pentru Dragnea și imediat a spus da. Asta își dorește domnul Dragnea, să ajungă la butoane", a concluzionat Ludovic Orban.

Președintele Partidului Național Liberal s-a întâlnit joi la Brașov cu conducerea filialei locale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri