Ludovic Orban pregătește o strategie împotriva unui eventual boicot al PSD în etapele desemnării viitorului guvern

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban

Ludovic Orban pregătește o strategie împotriva unui eventual boicot PSD în etapele desemnării viitorului Guvern. Premierul desemnat spune că se așteaptă la o serie de piedici din partea social democraților. Cu toate astea, Ludovic Orban speră că va prezenta componența noului Cabinet în următoarele zile.

Declarațiile premierului desemnat vin după o întâlnire de trei ore cu președintele Klaus Iohannis. Consultările și negocierile vor continua și săptămâna viitoare. Primii pe listă, reprezentanții societății civile.

„Luni și marți continuă consultările cu societatea civilă și cu instituții importante în arhitectura statului, după care miercuri, și dacă e necesar, și joi, vom avea discuții din runda a doua pentru a stabili clar planul de abordare a votului. Ne așteptăm la un boicot din partea PSD și vom veni cu o strategie de a trece peste acest boicot rușinos, penibil, pe care încearcă să-l facă PSD pentru a menține nelegitim la putere rămășițele unui guvrn eșuat, demis prin moțiune de cenzură”, a declarat Ludovic Orban.

Orban a adăugat că parlamentarii PNL sunt pregătiţi să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea viitorul miniştri şi la votul în plen.

„Parlamentarii PNL vor fi pregătiţi să prezinte o propunere de calendar de învestire, care să ducă la audierea şi la vot în plen cât mai repede posibil, pentru că obiectivul nostru este să dăm cetăţenilor români cât mai repede posibil un guvern legitim, care are de rezolvat foarte multe probleme stringente, a căror amânare ar putea crea grave probleme pentru România”, a susţinut președintele PNL.

Cât priveşte legile pe care partidele din Opoziţie le cer înainte de învestirea Guvernului, Orban a spus că parlamentarii PNL vor fi prezenţi şi vor vota în favoarea acestora, aşa cum s-a stabilit în negocieri.

Preşedintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă la o şedinţă a PNL pe tema campaniei la prezidenţiale, timp de aproximativ 2 ore şi jumătate, fără a da declaraţii de presă la final.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri