Exclusiv Ludovic Orban: Președintele Casei de Pensii a intrat în concediu medical. Iresponsabil! Sunt întârzieri la calcularea pensiilor

Data publicării:
ludovic orban guvern inquam octav ganea minED_OGN_5826
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a acuzat, miercuri seară, la Digi24, noile piedici puse de PSD, dând ca exemplu cazul președintelui Casei Naționale de Pensii, care a intrat în concediu medical, și astfel nu pot fi calculate pensiile oamenilor care se pensionează.

„Președintele Casei de Pensii (Ioan - Petru Căprariu, n.red.) și-a luat concediu medical, parcă special ca să creeze probleme în plata pensiilor. Ei creează niște situații de neimaginat, un asemenea comportament iresponsabil eu n-am mai văzut, în condițiile în care sunt întârzieri la calcularea pensiilor. S-au pensionat oamenii și așteaptă deciziile de pensionare, sunt întârzieri de o lună, de două, de trei luni de zile în calculare. Calcule care stau la baza deciziei de stabilire a pensiilor. Stau oamenii și așteaptă deciziile pe pensii și el intră în concediu medical”, a spus Ludovic Orban, la Digi24.

„Probabil știa că urmează să fie schimbat și din cauza asta a intrat în concediul medical”, a precizat premierul, adăugând că „normal” fiind întrebat dacă vrea să-l dea afară.

„Trebuie demiși toți cei care au fost puși de PSD și care sunt responsabili de situația critică în care ne găsim”, a completat el.

Orban a continuat: „Și la toți, la ANRM, care a ajuns într-o situație dezastruoasă, cu omul care e pus de Arsene (Ionel Arsene, președintele PSD Neamț), la ANSVSA suntem într-o situație de risc major, pentru că există riscul la nivelul Comisiei Europene să se ia decizia de interdicția privitor la exportul cărnii de porc și a produselor de carne de porc”.

„Am ajuns în punctul ăsta pentru că a existat un plan de acțiune care a fost discutat cu specialiștii de la nivel european, plan de acțiune care nu a fost pus în practică. Europenii spun: vrem să vedem un plan de acțiune, că sunteți serioși și că vreți să combateți pesta porcină. Ori planul ăla de acțiune a fost trimis la Bruxelles și din el a fost pus în practică te miri ce!”, a mai spus Ludovic Orban.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri