Ludovic Orban s-a enervat în şedinţa de Guvern şi a transmis un mesaj dur după votul pentru alocaţii duble şi TVA redus

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban sedinta de guvern SED_GUV_INQ_Octav_Ganea_001
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ludovic Orban a criticat votul din comisii dat ieri pentru dublarea alocaţiilor copiilor şi pentru reducerea TVA. El a transmis un mesaj dur în care a reiterat că Guvernul nu va accepta să arunce România în aer prin aceste proiecte. El a criticat parlamentarii PSD care dau dovadă de populism.

"S-a pornit o sarabandă de proiecte de lege fără fundamentare economică, care creează cheltuieli suplimentare şi reduc veniturile publice. Ieri s-au adoptat în comisia de muncă dublarea alcocaţiilor şi reducerea TVA care au un impact bugetar negativ de peste 18 miliarde, ceea ce ar însemna că dacă ar intra in vigoare ar duce deficitul de la 3,6% la 3,7%.

Nu putem accepta să aruncăm în aer România doar pentru că nişte politicieni care au rămas repetenţi în trei ani de guvernare continuă campania populistă.

O spun limpede, dar eu nu renunt la angajamentul nostru de a readuce România pe direcţia corectă şi de a demonstra clar că avem capacitatea de a ţine echilibrele şi de a reuşi să corectăm toate gravele deficienţe provocate de guvernele PSD.

Să ştie cei care azi iau decizii, că guvernul nu acceptă populismele PSD şi nu va accepta să facă praf bugetul numai pentru intenţia de răzbunare a unor politicieni care şi-au bătut joc de România în ultimii ani", a trasmis premierul.

Deputații au pe ordinea de zi de miercuri, pentru dezbateri și vot final, mai multe proiecte de lege care au fost aprobate marți de comsiile de specialiate. Printre ele se numără dublarea alocațiilor, reducerea TVA de la 19% la 16% și eliminarea pensiilor speciale. Cele două măsuri adoptate marți, reducerea TVA și dublarea alocațiilor ar crește deficitul pentru anul viitor la 5%, a anunțat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. 

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri