Sari la conținut

Ludovic Orban: Să susținem alegerile anticipate

Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al PNL, a declarat sâmbătă că își dorește ca Partidul Național Liberal să ajungă la guvernare, dar nu printr-un „nou USL sau prin contractări”.

ORBAN BUSOI AGERPRES 140617

Foto: Agerpres

„Îmi doresc ca PNL să ajungă la guvernare, dar nu printr-un nou USL sau prin contractări pe care să le facem cu oameni care niciodată nu vor aplica politicile noastre și pe care nu ne putem bizui niciodată. Îmi doresc să ajungem la putere prin votul oamenilor. Dacă este să susținem ceva, să susținem anticipate, să facem opoziție pe toate fronturile, la baionetă, luptă de la om la om cu cei care astăzi își bat joc de România", a spus Orban, la Congresul PNL.

El a arătat că își dorește ca PNL să devină cea mai importantă forță politică din România și le-a cerut liberalilor să-l voteze, arătând că este un om exigent, care își va pune la dispoziția partidului toată inteligența.

„Să-mi dea Dumnezeu forța, energia, inspirația, inteligența, tăria, caracterul ca să pot să răspund așteptărilor dumneavoastră, așteptărilor pe care le are partea civilizată, educată, cu șapte ani de acasă, cu bun simț care își dorește o Românie adevărată, puternică, o națiune care să fie demnă și respectată în lume. (...) Nu este altcineva în România, pe scena politică, care să poată să ducă la capăt această misiune. Suntem singurii", a mai spus Orban, notează Agerpres.

Ludovic Orban candidează la șefia PNL cu moțiunea „PNL-Forța dreptei".

Candidatura lui Orban la președinția PNL a fost susținută la Congres prin discursurile rostite de Vlad Nistor, Iulian Dumitrescu, Raluca Turcan, Ilie Bolojan și Mircea Hava.

Nistor a susținut că Orban ar trebui să devină președinte al PNL datorită legăturii sale cu partidul, adăugând că îi cunoaște pe 85% dintre liberali.

„A venit momentul să-l alegem președinte pe cel mai hashtag Rezist dintre noi, domnul Ludovic Orban", a adăugat Dumitrescu.

Turcan a spus că a optat pentru Ludovic Orban președinte al PNL deoarece este liderul politic cu cea mai mare autoritate în partid.

„PNL are nevoie de un președinte care să ofere deopotrivă autoritate maximă și reprezentativitate. Prin experiența pe care o are Ludovic Orban, relația constantă cu baza partidului, (...) competițiile politice la care a participat alături de cei mai mulți din această sală consider că este liderul politic cu cea mai mare autoritate în partid", a detaliat președintele interimar al liberalilor.