Ludovic Orban: Traian Băsescu putea să-l demită pe Florian Coldea

Data publicării:
orban ludovic

Invitat în emisiunea „Kilometrul 0”, liderul deputaţilor PNL a spus că audierea fostului preşedinte în acest dosar este necesară şi va avea loc.

„Preşedintele putea să-l elibereze din funcţie pe prim-adjunctul SRI, deoarece numirea e atributul preşedintelui, aşa că să nu mai facă pe niznaiul Traian Băsescu! Iar dacă ar fi avut orice fel de dubiu legat de Florian Coldea, ar fi putut sa-l elibereze din funcție și în ultima zi de mandat de președinte. Povestea asta că știa de Coldea și că el nu are nicio atribuție în ce priveşte funcționarea SRI e o gogoașă care e servită marelui public”, a spus deputatul Ludovic Orban, comentând o reacție a fostului președinte.

Traian Băsescu a fost întrebat zilele trecute cum comentează acuzațiile aduse de Elena Udrea directorului interimar al SRI, Florian Coldea, și dacă știa de ele. Traian Băsescu a recunoscut că știa, că Elena Udrea îl informase, dar a spus că președintele nu putea face nimic, pentru că nu are pârghiile necesare. Comisia de control parlamentar este cea care poate să ceară socoteală, a subliniat fostul președinte.

„A sesizat președintele comisia SRI sau nu? Nu a făcut-o, m-am interesat la președintele comisiei de control al SRI!”, a spus, în replică, deputatul PNL Ludovic Orban.

El crede că audierea lui Traian Băsescu e necesară și se va produce mai devreme sau mai târziu.  „După părerea mea, întreaga activitate desfășurată de Elena Udrea în ultimii zece ani, în mandatul de președinte al lui Traian Băsescu, s-a făcut în mare parte cu informarea și cu acordul președintelui”, a punctat deputatul liberal.

Și senatorul PSD Ecaterina Andronescu a spus la Digi24 că are convingerea că Traian Băsescu „va vorbi”, fie că va fi vorba de o invitație oficială la o comisie, fie că va ieși public.

Actualul şef al SRI, Florian Coldea, a fost acuzat de Elena Udrea că s-ar fi implicat în campania electorală și că i-ar fi cerut fostului ei soţ, Dorin Cocoş, cinci sute de mii de euro pentru a finanţa televiziunea controlată de deputatul PSD Sebastian Ghiţă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri