Ludovic Orban vrea șefia PNL

Data actualizării: Data publicării:
ludovic orban digi

Fostul prim-vicepreședinte liberal a anunțat, în ședința de astăzi a Biroului Politic Național al PNL, că va candida pentru funcția de președinte. Ludovic Orban a fost achitat, pe 31 ianuarie, în prima instanță, în dosarul în care DNA l-a acuzat că și-ar fi folosit funcția politică atunci când ar fi cerut 50.000 de euro de la un om de afaceri, în vederea campaniei electorale pentru localele din 2016.

ludovic orban digi

ACTUALIZARE 18.10. „Nu fac parte din nicio cooperativă, din nicio facţiune, din nicio gaşcă, din niciun grup, eu fac parte dintr-o echipă, iar echipa mea e întregul PNL. Mi-am depus candidatura la funcţia de preşedinte PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter şi identitate, forţă şi credibilitate.

Ca preşedinte al PNL vreau să fiu garantul unităţii coeziunii interne a PNL, iar obiectivul meu principal e să transform în bine Partidul Naţional Liberal, astfel încât să putem câştiga toate competiţiile electorale împotriva PSD”, a declarat Ludovic Orban.


 

Mi-am anunțat candidatura fermă la funcția de președinte PNL. Perioada următoare va fi decisivă. Mi-am depus candidatura la funcția de președinte al PNL pentru a oferi partidului din care fac parte caracter și entitate, forță și credibilitate”, și-a explicat Orban, la terminarea BPN al PNL, intenția de a candida. Acesta a mai spus că, în calitate de președinte al liberalilor, va fi „garantul unității coeziunii interne a PNL”. „Iar obiectivul meu principal este să transform în bine PNL, astfel încât să putem să câștigăm toate competițiile electorale împotriva PSD. (...) Vreau ca PNL să devină forța politică dominantă în societatea românească, să reprezinte România dinamică, România civilizată, România oamenilor care trăiesc cinstit pe propriile picioare”, a mai declarat Orban.

Anunțul făcut de Ludovic Orban în fața colegilor de partid vine în contextul în care conducerea PNL analizează declanșarea alegerilor interne, de la bază spre vârf.

Într-o postare pe Facebook, înaintea ședinței de astăzi, liberalul spunea că așteaptă hotărâri „care să garanteze alegeri libere și corecte, care să permită membrilor PNL să își aleagă liderii cei mai buni la toate nivelele”. Anterior, pe 5 februarie, tot pe rețeaua de socializare, fostul lider liberal arăta: „Cine nu respectă membrii simpli ai partidului nu îi va respecta nici pe cetățeni. Cine amenință și încearcă să elimine opoziția din partid, va încerca să facă același lucru și cu opoziția din societate. Cine folosește abuziv puterea în partid, o va folosi abuziv și în stat, atunci când ajunge la putere. Cui îi este frică de alegeri libere în partid îi va fi frică de alegeri libere și în societate. Cine încalcă statutul partidului va încalca și legea”.

Un posibil contracandidat pentru Ludovic Orban este Cătălin Predoiu.

După demisia Alinei Gorghiu de la șefia PNL, partidul este condus interimar de Raluca Turcan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri