M. Macovei: Demersul lui V. Ponta, de trimitere a HG privind CFR Marfă în CSAT, „laș și inutil”

Data publicării:
MONICA MACOVEI -Mediafax Foto-Stefan Micsik 1

Într-o postare pe blogul personal, intitulată „Îi este frică lui Ponta să îşi asume răspunderea pentru privatizarea CFR Marfă?”, europarlamentarul PDL Monica Macovei argumentează de ce consideră demersul premierului de prisos.

„Victor Ponta a anunţat că hotărârea de privatizare a CFR Marfă, adoptată astăzi, va fi trimisă la CSAT pentru avizare. Un demers las şi inutil, cât timp CSAT a discutat deja strategia de privatizare a CFR Marfă, stabilind că este nevoie de „un investitor strategic””, arată Monica Macovei.

În comunicatul de presă ulterior şedinţei CSAT din 5 februarie 2013 se precizează că subiectul privatizării CFR Marfă a fost discutat „la solicitarea Guvernului României”, adică a lui Victor Ponta, care a cerut aprobarea strategiei de privatizare, iar CSAT a avizat proiectul solicitând „privatizarea cu un investitor strategic”, arată europarlamentarul.

„La solicitarea Guvernului României, CSAT a avizat proiectul Hotărârii Guvernului României pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă „C.F.R. Marfă” - S.A. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a avizat acest proiect solicitând privatizarea cu un investitor strategic şi respectarea obligaţiilor pe care „C.F.R. Marfă” - S.A. le are faţă de MApN, NATO şi alte structuri de securitate”, arată comunicatul din 5 februarie 2013, invocat de Monica Macovei.

„Din acel moment, răspunderea politică pentru derularea şi finalizarea procesului de privatizare aparţine, în mod firesc, ministrului Transporturilor, primului ministru şi Guvernului”, precizează Monica Macovei.

„Singura explicaţie a acestui demers este că Ponta fuge de răspundere şi o pasează, în mod laș, la CSAT. Îi este frică să îşi asume răspundere pentru privatizarea CFR Marfă? A conştientizat Ponta că procesul de privatizare a fost viciat?”, se întreabă retoric europarlamentarul PDL.

Proiectul de hotărâre de Guvern privind aprobarea contractului cu GFR pentru pachetul majoritar de acţiuni al CFR Marfă a fost aprobat astăzi în ședința de Guvern. Premierul a adăugat că va trimite hotărârea către CSAT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri