M. Macovei: V. Ponta are un limbaj de comunist: pentru el orice adversar politic este „nazist” și „fascist”

Data publicării:
MONICA MACOVEI -Mediafax Foto-Stefan Micsik 1

(Foto: Mediafax)

„Afirmațiile de ieri ale președintelui PSD și premierului Victor Ponta, în care mă acuza ca aș avea o gândire „fascistă” și „nazistă”, sunt o minciună, dar, mai grav, sunt o insultă la adresa celor care au avut de suferit de pe urma regimurilor de teroare nazistă și fascistă din lume. Faptul că Ponta, autorul acestor afirmații iresponsabile, este în fruntea Guvernului Romaniei aduce grave prejudicii României și românilor”, afirmă Monica Macovei, într-o postare de marți, de pe blogul personal.

Potrivit europarlamentarului, afirmațiile lui Ponta au devenit identice cu cele ale fostului președinte Ion Iliescu și ale comuniștilor: orice adversar politic este „nazist” și „fascist”.

„Ponta trebuie să își dea demisia din fruntea guvernului pentru acuzațiile gratuite și iresponsabile de "nazist" și "fascist", pentru că protejează corupții, pentru că ieri a atacat statul de drept și justiția, devenind un mare pericol pentru România”, susține Monica Macovei.

Europarlamentarul PDL consideră că, prin folosirea iresponsabilă și răuvoitoare a termenilor de „nazist” și „fascist”, Victor Ponta își bate joc de semnificația istorică a Holocaustului și a crimelor nazismului și creeaza din nou în întreaga lume o imagine negativă României și românilor.

În acest context, Monica Macovei a făcut referire la două precedente în acest sens din partea partidului pe care Victor Ponta îl conduce, respectiv afirmațiile ministrului Dan Șova care a negat Holocastul în Romania și la susținerea pentru poziția de judecător la Curtea Constituțională a lui Lucian Bolcaș, „tot un negaționist al Holocastului”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri