Sari la conținut
News Alert

M. Oprişan: Este necesar să prezentăm un proiect de ţară pe 25 de ani

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a afirmat miercuri, la finalul Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD, că la Congresul extraordinar din martie social-democraţii vor să lanseze un apel către toată România prin care să anunţe „un proiect de ţară pe 25 de ani”. El a mai afirmat că Liviu Dragnea nu are nevoie de o reconfirmare în funcţia de preşedinte, deoarece asta se face doar la finalul mandatului.

“La acest Congres vrem să lansăm un apel către toate forţele politice din România, către toate organizaţiile non-guvernamentale, către toate structurile şi din opoziţie, şi de la putere, către cetăţenii României, pentru că este necesar să prezentăm un proiect de ţară pe termen lung. Pe termen lung înseamnă 25 de ani. Adică, vom prezenta ţării un proiect în care, pe fiecare domeniu de activitate vom stabili care sunt priorităţile naţionale. După ce vom stabili pe fiecare domeniu de activitate priorităţile naţionale şi de ce au nevoie românii în următorii 25 de ani, vrem să supunem dezbaterii publice această ofertă, în aşa fel încât, ulterior, să o transformăm în lege. Motiv pentru care toate guvernele ţării, timp de 25 de ani, să respecte interesele stabilite de români”, a afirmat Marian Oprişan, citat de News.ro.

Întrebat dacă Liviu Dragnea are nevoie de o reconfirmare în funcţia de preşedinte al PSD, Oprişan a opinat: „Liviu Dragnea a fost ales de membrii partidului statutar. Nu este nevoie în acest moment de o confirmare, pentru că aceste confirmări se fac la final de mandat”.