M.R.Ungureanu: Intenționez să candidez la europarlamentare, dar numai pentru a tracta partidul. Apoi mă retrag

Data publicării:
mru

Există în momentul de față două curente de gândire. Amândouă se leagă de felul în care se vor constitui listele pentru europarlamentare. Mulți dintre colegii mei consideră că lista ar trebuie deschisă de președintele partidului. Eu adaug o chestiune nenegociabilă. În condițiile în care aș deschide lista, o fac pentru capacitatea de tractare a listei, urmând ca după alegeri să mă dau deoparte din rândul europarlamentarilor”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu la emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Pe de altă parte, fostul premier a arătat că numai o listă unică a dreptei românești pentru alegerile parlamentare ar putea asigura un număr confortabil de mandate în legislativul european și că a încercat să-i convingă pe reprezentanții partidelor membre PPE din România de acest lucru.

Deocamdată vorbim de dialog. Nu e un dialog care decurge ușor, dar se întâmplă foarte lucruri în acest moment, în toate partidele, așa că nu trebuie să ne mirăm că e o conversație sincopată”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Despre noul partid care apare pe scena dreptei românești, Mișcarea Populară, liderul Forței Civice a spus: „Să lăsăm lucrurile să se întâmple. Nu sunt neapărat adeptul unei suprapopulări partinice a dreptei, dar dacă asta se întâmplă, o luăm ca atare. Dacă o formațiune politică nouă se poate transforma într-o antrenare a cetățenilor români cu simpatii de dreapta în cetățeni militanți pentru politica de dreapta, nu m-ar deranja să văd un motor în plus.”

Întrebat despre o posibilă candidatură la președinție, Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că ar fi „onorat” dacă ar exista o astfel de decizie, dar că hotărârea este a partidului, nu a sa.

Despre posibilitatea ca președintele Traian Băsescu sau fostul ministru al Justiției Cătălin Predoiu să ocupe în viitor funcția de prim-ministru, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: „În politică totul e posibil”.

M-ar onora să pot face pereche cu oricare dintre aceste nume”, a adăugat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri