Mădălina Dobrovolschi, noul purtător de cuvânt al președintelui României

Data actualizării: Data publicării:
crop

Jurnalistul Mădălina Dobrovolschi, fostă Puşcalău, a fost numită, miercuri, noul purtător de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, ea susţinând o scurtă declaraţie de presă la Palatul Cotroceni în care a spus că propunerea "o onorează".

crop

"Este şi dorinţa mea de a mă implica mai activ în aceea ce însemană prezenţa publică, pentru că doresc să particip la ceea ce înseamnă schimbarea în bine a României. (...) Sper să fie o colaborare foarte bună", a spus Mădălina Dobrovolschi.

Mădălina Dobrovolschi este primul purtător de cuvânt al preşedintelui Iohannis care susţine declaraţii de presă, scrie News.ro.

Mădălina Dobrovolschi este jurnalistă, lucrând în trecut la postul Antena 3, B1TV, iar apoi, în ianuarie 2016, a trecut la TVR. Ca jurnalist al Televiziunii publice, a susţinut mai multe interviuri cu preşedintele Iohannis. Ea este căsătorită cu pilotul Emil Dobrovolschi, care pilotează multe dintre zborurile aeronavelor în care se află preşedintele Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai avut un singur purtător de cuvânt până acum, de la preluarea mandatului. Este vorba despre fostul jurnalist BBC Tatiana Niculescu Bran, care a fost numită în decembrie 2014. Ea a rămas în funcţie însă doar cinci luni, demisionând în aprilie 2015. Bran a declarat la acea vreme că relaţia sa cu presa "nu a fost cea pe care şi-ar fi dorit-o".

Ea şi-a atras critici după ce, la scurt timp de la numire, a scris pe Facebook că Palatul Cotroceni aduce aminte de fostul dictator Nicolae Ceauşescu din cauza stării clădirii.

"Străbătând culoarele Palatului, înţelegi mai bine România celor 25 de ani de la căderea comunismului, cu bune şi cu rele, cât şi cultura baronului” local. (...) Te aştepţi ca, dând la o parte colţul unei cortine care acoperă o uşă, să găseşti, expus la loc de cinste, vreun portret al lui Nicolae Ceauşescu, scria Tatiana Niculescu Bran.

După demisia ei, Klaus Iohannis a numit-o pe consilierul de stat de la Departamentul de Comunicare Publică Daniela Bârsan să coordoneze activitatea departamentului, fără a fi însă desemnată şi purtător de cuvânt.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri