Mai este PNL cu doctrina liberală 100%? Răspunsul purtătorului de cuvânt al PNL

Data actualizării: Data publicării:
ionel danca crop

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionel Dancă, a acordat un interviu pentru Digi24, unde a clarificat care este doctrina liberală, după ce președintele PNL, Ludovic Orban, este acuzat din interiorul partidului că duce formaţiunea într-o direcţie greşită pentru că a mers la vot şi şi-a declarat sprijinul pentru modificarea Constituţiei. 


Mai e PNL cu doctrina liberală 100%?

„Punctual, ca să răspund, nu știu de unde au scos cifra de 70% electorat dezamăgit pentru că în majoritatea cercetărilor sociologice, 80% din electoratul PNL susține tema familiei că uniune liber consimțită între bărbat și femeie și sunt împotriva căsătoriilor de același sex.

Această chestiune este adusă în dezbaterea publică astăzi când noi azi trebuia să vorbim despre eșecul organizării referendumului de către PSD și Dragnea care s-au folosit de această tema, de această inițiativa cetățenească pentru a distrage atenția de la alte probleme ale României. Românii au înțeles acest lucru și au sancționat prin neparticipare la vot, această tentativă de confiscare a unei teme la care, în continuare, cred că românii țin și se regăsesc în mare parte.

Dezbaterea despre presupuse lupte interne în PNL este mult exagerată. Este o furtună într-un pahar cu apă și acel pahar e pe jumătate gol. Nu avem de-a face cu răzmelițe sau lupte în partid. Sunt câteva luări de poziție ale unor membri ai PNL.

Și-au exprimat punctul de vedere într-un moment total nepotrivit pentru că aseară și azi discuția trebuia să fie atacul la PNL și Dragnea. Dacă dânșii au considerat că e oportun un atac la conducerea PNL în loc să atace PSD și Dragnea, este opțiunea dânșilor”, spune Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

Riscă sancțiuni cei care s-au arătat nemulțumiți pe Facebook?

„Nu cred că se pune problema de sancțiuni pentru că sunt câțiva membri ai PNL care, de altfel, au avut libertatea să își exprime punctul de vedere inclusiv în această camnpanie. Reamintesc că PNL a lăsat la opțiunea fiecăruia cum să se poziționeze în această campanie.

Este o doctrina liberală, este 100% asumată de PNL și în același timp, o doctrina liberală conservatoare pentru că suntem membri Partidului Popular European și ne asumăm valorile de dreapta pe care le promovează cea mai importantă familie politică la nivelul UE.

Sigur că dezbaterile doctrinare în interiorul partidelor politice sunt frecvente și absolut legitime, nimeni nu contesta dreptul la o dezbatere doctrinară”, afirmă Ionel Dancă.

Așadar, intrarea în PPE v-a obligat să abordați și latura conservatoare.

„Nu ne-a obligat, ne-am asumat pentru că suntem un partid politic de centru-dreapta, membru al popularilor europeni și partidele de centru dreapta au această componentă inclusiv cea conservatoare. Sigur, asta nu înseamnă fundamentalism sau fanatism. Este vorba despre un conservatorism moderat, bazat pe valorile liberale ale respectării drepturilor și libertăților individuale și a protejării valorilor naționale tradiționale ale familei, ale națiunii, ale statului de drept”, precizează purtătorul de cuvânt al PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri