Managerii privați, aleşi pe criterii politice

Data publicării:
23012013 20privat 20politic-45359

Reprezentanţii Fondului Proprietatea, acţionar la Complexul Energetic Oltenia, spun că numirea noului manager privat încalcă legea pentru că nu au fost intervievaţi toţi candidaţii. Cel ales, în urma unei selecţii care a costat 150.000 de euro, este chiar fostul director al complexului energetic şi fostul vicepreşedinte PSD de Gorj.

Din moment ce o companie de recrutare independentă spune că este bun pentru manager, noi nu avem niciun motiv să spunem că nu e bun şi să aducem pe altcineva din Anglia sau Germania sau nu mai ştiu de unde. Fondul Proprietatea poate să critice ce o vrea şi cât o vrea”, a declarat Constantin Niţă, ministrul delegat pentru Energie.

Astfel, a fost ales singurul candidat din România, deşi la interviu au participat şi specialişti din Germania sau Africa de Sud cu experienţă în domeniul energetic. Din moment ce criteriul care a contat cel mai mult a fost experienţa pe piaţa din România, apare întrebarea de ce a mai fost nevoie de un proces de selecţie şi de cheltuirea acestor bani din bugetul statului?

Am avut un avantaj mare pentru că eu cunosc compania. Am fost selectat, ales pe lista scurtă. Mi-am dat demisia şi din funcţia de partid şi din partid, deci nu mai am nicio legătură politică”, a afirmat Laurenţiu Ciurel, manager privat CE Oltenia.

Exemplul Complexului Energetic oltenia nu este singular. La Compania Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, fostul profesor universitar Lucian Băluţ a fost ales director, iar la Administraţia Canalelor Navigabile manager a fost fost numit actualul director, Daniel Georgescu. Lucian Băluţ a fost şeful PSD Constanţa, iar Daniel Georgescu, consilier local PSD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri