Manifestație de solidaritate în fața Ambasadei Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Proteste Rusia martie 2017

Mișcarea civică „Inițiativa România” anunță, prin intermediul rețelelor de socializare, organizarea unei manifestații de solidaritate cu protestatarii anticorupție din Rusia, vineri, între orele 18.00 și 20.00, în fața Ambasadei Rusiei la București.

Proteste Rusia martie 2017

„Sute de cetățeni ai Federației Ruse au fost arestați în timpul recentelor proteste anticorupție din această țară. Zeci de mii de oameni din zeci de orașe din Rusia au protestat împotriva corupției și regimului politic autoritar al lui Putin. Toți cei care luptă pentru libertate, dreptate, integritate și stat de drept trebuie sprijiniți.
Vă invităm vineri, între orele 18 și 20, în fața Ambasadei Rusiei la București, să ne exprimăm sprijinul și solidaritatea cu acești oameni care, ca și noi, doresc să trăiască liber într-o societate prosperă și democratică.
Protestele anticorupție din februarie din România au fost privite cu admirație în întreaga lume și am simțit sprijinul întregii lumi. Nu am fost singuri. Trebuie să le arătăm și rușilor că nu sunt singuri în fața tiraniei și criminalității la nivel statal”, arată organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Autorităţile din Rusia au arestat, duminica trecută, peste o sută de persoane la protestele anticorupţie care au cuprins mai multe oraşe ruseşti, inclusiv Moscova. Printre persoanele arestate de autorităţi s-a numărat şi liderul opoziţiei Aleksei Navalnîi, care i-a îndemnat pe ruşi să participe la cele mai importante demonstraţii anticorupţie din ultimii ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri