Marcel Ciolacu a anunțat că PSD depune moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe 14 iunie. Orban: „O bulă de săpun”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu vorbeste in plenul parlamentului
Marcel Ciolacu susține un discurs în Parlament. Foto: INQUAM Photos/George Călin

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, în plenul Parlamentului, că parlamentarii partidului vor depune o moțiune de cenzură pentru demiterea Guvernului Cîțu pe data de 14 iunie. Ciolacu spune că moțiune va fi depusă ca urmare a „eșecului privind Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Astăzi nu a fost prezentat în plenul Parlamentului Planul Național de Redresare și Reziliență. Tot ce știm despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur. Pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca motiv principal eșecul Guvernului în privința Planului Național de Redresare și Reziliență”, a anunțat Marcel Ciolacu, în plenul Parlamentului, la finalul ședinței în care premierul a venit să prezinte PNRR.

Întrebat la Palatul Parlamentului ce părere are despre moţiunea de cenzură pe care vrea să o depună PSD, Ludovic Orban a spus: „O bulă de săpun. Trebuia şi ei să depună moţiune de cenzură. Ce să facă PSD? Oricum ar fi depus moţiune şi dacă nu era PNRR.”

„Noi ne bucurăm că depun moţiunea de cenzură pe tema PNRR, pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante care sunt alocate în cadrul PNRR. Preşedintele României, reprezentanţii României au participat la elaborarea deciziei la nivel european pentru acest program excepţional, care va ajuta la relansarea economică a Europei şi a României”, a declarat Ludovic Orban.

Și vicepremierul Dan Barna a declarat, miercuri, că nu are nicio îngrijorare privind moţiunea de cenzură anunţată de PSD, pentru că actuala coaliţie este „stabilă” şi guvernarea „va merge mai departe”.

Premierul Florin Cîțu a prezentat miercuri, în Parlament, Planul Național de Redresare și Reziliență. Documentul care prevede accesarea de fonduri din mecanismul european de redresare și reziliență în valoarea de 29,2 miliarde de euro urmează să fie trimis luni la Bruxelles.

La dezbaterile din plen, președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că „această coaliție a șemnului a vrut să deturneze un plan lăudabil al europei către clientela de partid”.

Cu câteva luni în urmă, Marcel Ciolacu susținea că „majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri