Marcel Ciolacu a anunțat prioritatea „zero” a PSD în noua sesiune: Proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu arata cu degetul intr-o conferinta de presa la sediul psd
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat, luni, după ședința conducerii PSD de la Neptun, care sunt prioritățile legislative ale partidului în noua sesiune parlamentară. Prioritatea „zero” a PSD este adoptarea proiectului USR PLUS - „Fără penali în funcții publice”.

„Prioritate zero, proiectul de lege „Fără penali în funcții publice”, astfel încât după promulgarea legii, domnul prim-ministru penal condamnat să organizeze referendumul în care românii să se exprime dacă doresc penali în funcții publice. Sunt ferm convins că românii, peste 90%, nu doresc penali în funcții publice. Le cer liderilor de grup și conducerii Senatului, și domnului Barna și domnului Cioloș să introducă pe ordinea de zi în prima ședință a Senatului proiectul”, a declarat președintele PSD. 

Alte priorități legislative anunțate de liderul PSD mai sunt legea consumatorului vulnerabil, salariul minim și acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției autohtone.

„O să venim la 1 septembrie cu mai multe pachete de legi, mai ales în zona economică. Amendamente la legea consumatorului vulnerabil pentru extinderea și creșterea ajutorului și reducerea TVA-ului. Scumpirea energiei și a gazelor este și în zona economică. Scumpindu-se energia, vom avea importuri mult mai mari. Deficitul comercial va fi și mai mare, iar presiunea pe euro va fi una și mai mare. Românii vor avea o problemă și cu locurile de muncă pe care și le vor pierde. Salariul minim în funcție de studii, vechime și calificare astfel încât salariul să fie plătit corect. Acordarea de stimulente financiare pentru creșterea producției aici în România. Un program strategic pentru produsele agricole”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Citește și Ciolacu: Depunem moțiunea când vom avea voturile să treacă. Milioanele de românii să iasă pe stradă să ceară demisia acestui guvern

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri