Marcel Ciolacu ar vrea ca PSD să aibă șefia ambelor Camere ale Parlamentului: „Avem de apărat un vot al românilor!”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu la prezidiul camerei deputatilor aplauda
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, nu exclude să candideze din nou pentru președinția Camerei Deputaților în noul legislativ format în urma alegerilor parlamentare 2020 Foto: Inquam Photos / George Călin

Social-democraţii ar urma să îşi desemneze propriii candidaţi la fiecare din cele două funcţii de preşedinţi ai Camerelor din viitorul Legislativ - atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, după cum a declarat marți seara, la TVR, liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

„E dreptul fiecăruia să candideze. Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor şi cred că vom candida la ambele funcţii, atât la Cameră, cât şi la Senat”, a spus Marcel Ciolacu, citat de Agerpres.

„Este posibil să candidez eu, este posibil să candideze alt coleg din Partidul Social Democrat. S-a schimbat PSD-ul. PSD nu mai înseamnă că preşedintele partidului trebuie să fie ori şef la Cameră, ori şef la Senat, ori premier, ori candidatul la Preşedinţie. Gata. PSD s-a schimbat", a susținut Marcel Ciolacu. 

El a spus că această decizie va fi luată la următorul Consiliu Politic Naţional al PSD, în care va fi făcută şi „formalitatea statutară” de a-l desemna pe Alexandru Rafila ca propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru.

Teoretic, PSD nu ar putea obține funcțiile de președinți ai Camerelor, întrucât nu are majoritate parlamentară.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a anunţat marți seara că PNL, USR-PLUS şi UDMR vor forma o coaliție, iar majoritatea pe care o vor avea în Parlament este una confortabilă, de cel puțin 260 de parlamentari, cu 36 de aleşi în plus faţă de cei 234 necesari. El a explicat că vor fi discuţii şi cu cei de la minorităţi, care au în jur de 16 parlamentari.

Citiți și:  A început lupta pentru funcțiile din Guvern și Parlament. USR-PLUS, iritată de ideea Orban - șef la Cameră, postul ar fi dorit de Barna

 

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri