Marcel Ciolacu: Banii împrumutați de Cîțu, folosiți pentru despăgubiri în avans la ANRP

Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a criticat miercuri decizia Guvernului de a acorda despăgubiri în avans. „PNL reia jaful PEDELIST de la ANRP”, a scris Ciolacu pe Facebook, într-o postare în care acuză guvernul că se împrumută pentru „pentru despăgubirea prietenilor de casă”.

„Peste 415 milioane de lei!!! Plăți făcute în #AVANS de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă! În vreme ce o țară întreagă suferea în pandemie - închisă în casă, în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecție și medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsați să moară la ușa spitalelor, în vreme ce pentru copii și pensionari NU sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de șomeri, în vreme ce firmele românești se închid pe capete...IATĂ ce face Guvernul PNL!”, a scris Ciolacu, care a prezentat și câteva plăți făcute de Guvern pentru despăgubirile ANRP.

Astfel, ar fi vorba despre 6 plăți efectuate în martie, aprilie și mai, plăți care aveau data scadentă în lunile august-septembrie.

3.031.701, 86 lei plătiți pe 24 martie deși avea termen de plată 3 august
14.890.367, 71 lei plătiți pe 24 martie deși avea termen de plată 17 august
124.209.785, 38 lei plătiți pe 14 aprilie deși avea termen de plată 2 septembrie
89.800.900, 50 lei plătiți pe 14 aprilie deși avea termen de plată 9 septembrie
96.566.857, 64 lei plătiți pe 14 MAI deși avea termen de plată 23 septembrie
67.225.685, 03 lei plătiți pe 14 MAI deși avea termen de plată 30 septembrie

„Fix pe 14 mai când au dat peste 150 de milioane și și-au îndestulat ultimii clienți, guvernul PNL a dat Ordonanță prin care amână până anul viitor noul mod de calcul al despăgubirilor. De ce au făcut PLĂȚI ÎN AVANS, prejudiciind cu bună știință statul român; în condițiile în care - în aceeași zi! - au dat OUG prin care statul ar fi fost net avantajat?”, mai acuză liderul PSD.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri