Marcel Ciolacu: Democrația e una singură peste tot. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale

Data actualizării: Data publicării:
Președintele PSD, Marcel Ciolacu.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a criticat pe președintele Klaus Iohannis pentru că a organizat întâlnirea de la Cotroceni cu lideri ai PNL, USR-PLUS și UDMR. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale, a spus el.

„Am rămas surprins de abordarea Constituției și a spiritului său de dl președinte Iohannis. Se pare că asistăm la o confiscare a votului românilor și o gașcă de pierzători vor să transforme acest vot de blam pe care l-au oferit românii într-o victorie, lucru nepermis într-o democrație”, a spus Ciolacu la Digi 24.

Reacția vine după ce Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul propus de PNL, Florin Cîțu, și cu liderii partidelor parlamentare care vor forma viitoarea coaliție guvernamentală.

Într-un stat democratic, aceste consultări se fac în urma unui calendar anunțat oficial, pe agenda publică a președintelui României, care nu este președintele PNL sau USR. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale”, a adăugat el.

Ciolacu a spus din nou că, dacă PSD nu va fi invitat primul la consultări, în condițiile în care a avut cel mai bun scor la alegerile parlamentare, social-democrații nu vor merge a Cotroceni.

Ținând cont că premierii se pun pe bilețele, o să luăm acest lucru în discuție. E ridicol. Democrația e una singură peste tot. Important e dacă președintele dorește să respecte jocul democratic și Constituția”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că ar fi fost normal, în condițiile pandemiei de coronavirus și situației economice actuale, să fie format un guvern de uniune națională.

E nevoie de un efort național pentru a depăși această criză sanitară și economică. E o abordare greșită din partea președintelui ce face acum, neținând cont de votul românilor și de faptul că s-a confirmat că acest guvern PNL, guvernul său, e un eșec politic total”, a mai spus Ciolacu.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri