Marcel Ciolacu îi răspunde lui Cristian Ghinea: Ce demisii ceri tu? Cum să îți spun în „penerereză” ca să înțelegi: pleacă acasă

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu arata cu degetul intr-o conferinta de presa la sediul psd
Președintele PSD Marcel Ciolacu. Foto: INQUAM Photos/Sabin Cirstoveanu

Președintele PSD Marcel Ciolacu îi răspunde ministrului Cristian Ghinea, după ce acesta i-a propus un pariu. Ghinea l-a provocat pe Marcel Ciolacu să își asume că demisionează de la șefia PSD dacă PNRR este aprobat de Comisia Europeană, în caz contrar, dacă până la 30 septembrie planul este respins, va demisiona el din fruntea minsterului. „Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?”, scrie Ciolacu, într-un mesaj pe Facebook.

„Ghinea n-a convins pe nimeni cu inteligența sa, dar i-a zăpăcit pe toți cu tâmpeniile sale. Ce demisii ceri tu, Cristian?! N-ai plecat? Încă mai ești în Guvernul României?! Când toată lumea îți spune că ești un dezastru național, tu încă mai ai tupeu să scrii baliverne pe Facebook?!”, scrie președintele PSD.

Schimbul de replici dintre cei doi are loc după ce Comisia Europeană a transmis observații la Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt mai multe capitole unde oficialii europeni solicită informații suplimentare, sau despre care spun că nu au fost trimise date suficiente și documente justificative. Ministrul Ghinea spune că este vorba despre un dialog „normal, tehnic și bazat pe evidențe. De partea cealaltă, Ciolacu acuză că Guvernul a primit observații „devastatoare”.

„Cristian, Comisia Europeană a avut timp - în doar 4 zile! -  să-ți citească PNRR-ul. Da, cel pe care tu l-ai trimis la Bruxelles. Fără să-l citești! Au citit și s-au crucit!  Cristian, nu ți-a fost rușine să ieși la televizor, acum două zile, și să minți nonșalant că totul e ok, deși știai foarte bine ce observații devastatoare ai primit de la Comisia Europeană??! Cristian, tu ești un dezastru! Zero! Cum să îți spun în ”penerereză” ca să înțelegi și tu: pleacă acasă”, spune liderul PSD.

Ciolacu vorbește în mesajul său și despre moțiunea simplă pe care PSD a depus-o împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene.

„Dacă parlamentarii PNL și UDMR nu votează moțiunea simplă pe care am depus-o împotriva lui Ghinea, atunci vor răspunde în solidar cu acest ministru ZERO care și-a dorit ca miliardele din PNRR să se ducă la firmele de consultanță și clienții săi politici”, mai scrie Ciolacu.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri