Marcel Ciolacu: Îmi asum numirea lui Marian Neaşcu ca secretar general al Guvernului. Nu-i apare nimic în cazier

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, președintele PSD. intinde mainile in timpul unei conferinte
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că îşi asumă numirea lui Marian Neaşcu, care are o condamnare pentru conflict de interese, în funcţia de secretar general al Guvernului. El a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost informat despre acest lucru.

„Am făcut această propunere şi nu este atributul meu, e atributul prim-ministrului. I-am adus la cunoştinţă prim-ministrului cine dorim să fie secretarul general. Nu are nicio părere. Domnul Neaşcu este un om care a avut performanţe, un om serios", a spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Condamnarea lui Neacșu pentru conflict de interese e „depăşită juridic”.

„Nu a fost atât de norocos ca alţi preşedinţi, de exemplu de ţară, ca să dau un exemplu. Adică să înţelegem: domnul Neaşcu nu a furat nimic şi, ca mulţi alţi aleşi locali, primari, a făcut parte dintr-un consiliu de administraţie, nu a fost plătit, nici nu mai ştiu, la o şcoală sau aşa ceva, şi-a angajat fata pe o perioadă de patru luni. Asta e corupţie? Am înţeles că domnul Neaşcu a avut o condamnare pe această incompatibilitate, conflict de interese, dar e depăşită juridic. Domnului Neacşu nu-i apare nimic în cazier”, a spus Ciolacu.

„Eu îmi asum această numire”, a adăugat el.

Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la șase luni închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, în februarie 2016, după ce și-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri