Marcel Ciolacu l-a lăudat pe Erdogan după alegeri, înainte ca România să îl felicite oficial pentru noul mandat

Data actualizării: Data publicării:
marcel-ciolacu-1536x1024
A fost votată lista miniștrilor din partea PSD pentru Guvernul Ciolacu. Foto: George Călin/ Inquam Photos

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, l-a felicitat duminică seară pe Recep Erdogan după ce acesta ar fi câștigat alegerile prezidențiale din Turcia potrivit rezultatelor oficiale parțiale. Președintele Camerei Deputaților este primul oficial de stat care transmite un astfel de mesaj, însă înainte de mesajul oficial al președintelui Iohannis.

„Turcia rămâne unul dintre cei mai importanți parteneri strategici ai României! Realegerea președintelui Recep Tayyip Erdogan oferă garanția dezvoltării în continuare a Parteneriatul nostru Strategic, în cadrul #NATO. 

Menținerea securității la Marea Neagră este vitală în acest context geo-strategic tensionat. 

Mai mult, #Turcia este unul dintre partenerii comerciali tradiționali ai României și mizăm pe stimularea relațiilor economie și în viitor. 

#Firmele turcești prezente în #România au o contribuție importantă, inclusiv în domeniul infrastructurii de transport, componentă esențială pentru dezvoltarea economiilor noastre”, arată mesajul președintelui Camerei Deputaților pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Înaltul Consiliu Electoral al Turciei arată că Erdogan conduce în cursa pentru funcția de președinte cu 53,4% dintre voturi, iar 75,4% dintre urnele de vot au fost numărate, potrivit rezultatelor preliminare oficiale.

Erdogan și-a anunțat victoria duminică seară într-o apariție pe un autobuz, de unde a vorbit în fața susținătorilor în districtul său domiciliar din Istanbul.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri