Marcel Ciolacu: PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă

Data actualizării: Data publicării:
Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu în Parlament.
Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu în Parlament. Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că social-democrații vor „construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea prețurilor la energie și gaze”. Acesta scrie pe Facebook că „după doi ani de administrat țara, Dreapta și-a epuizat orice resursă de credibilitate și competență”.

„Sărăcie, Frig și Foame - acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloș sau Cițu!

După doi ani de administrat țara, Dreapta și-a epuizat orice resursă de credibilitate și competență. România are azi cea mai scumpă piață spot a energiei din Europa, iar gazul pentru iarnă este de 5 ori mai scump. Inflația a explodat, prețul alimentelor a crescut în multe cazuri și cu 40%, iar antreprenorii primesc zilnic șocuri legate de viitor. Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o școală online formală și fără resurse reale de funcționare.

Iar în vreme ce ei caută majorități iluzorii de guvernare, PSD va construi săptămâna viitoare o majoritate concretă pentru a trece prin Parlament plafonarea prețurilor la energie și gaze! Aceasta este adevărata prioritate pentru binele populației! Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, arată un mesaj transmis marți pe Facebook de Marcel Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Liderul PSD a spus, după consultările de luni cu președintele Klaus Iohannis, că i-a dat asigurări acestuia că tot ce nu va putea face Guvernul interimar se va rezolva în Parlament.

„L-am asigurat și pe președinte că românii nu vor fi abandonați. Tot ceea ce nu poate face un guvern demis va fi preluat de către Parlament României, iar parlamentarii PSD, cle mai mare grup parlamentar din Parlamentul României, din acest moment vor lucra 24 de ore din 24. Deja am depus în Birourile Permanente, atât la Senat, cât și la Camera Deputaților, solicitările pentru plafonarea prețurilor la energie și gaze”, a mai spus Ciolacu.

El a dat asigurări că vor fi preluate toate solicitările Guvernului pentru a depăși pandemia, criza sanitară, economică și socială.

După anunțul desemnării lui Dacian Cioloș ca premier însărcinat cu formarea unui guvern, președintele PSD spunea că partidul nu va vota un cabinet condus de Dacian Cioloș. Acesta preciza că desemnarea lui Cioloș „reprezintă primul pas spre anticipate”.

Citește și: Cele zece condiții puse de PSD pentru a negocia un nou guvern

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri