Video Marcel Ciolacu: Nu vom vota un nou guvern Orban care îl include pe Victor Costache. Cea mai bună soluţie e guvern de uniune naţională

Data actualizării: Data publicării:
marcel-ciolacu-consultari-cotroceni-inquam-photos-octav-ganea (4)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Marcel Ciolacu, şeful interimar al PSD, anunţă că în cazul în care Victor Costache va face parte dintr-un posibil noul Guvern Orban, formaţiunea pe care o conduce nu va vota guvernul. Ciolacu mai spune că cea mai bună soluţie pe care o vede la rezolvarea actualei crize este un guvern de uniune naţională condus de un tehnocrat, dar spune că PSD nu va veni cu o propunere de prim-ministru la consultările de vineri.

„Nu, vom merge deschişi. Această criză politică în acest moment România şi românii nu şi-o pot permite. Vom merge deschişi. Sper de această dată, Preşedintele României să găsească soluţia corectă. A prelungit prea mult până acum criza politică domnul Iohannis”, a spus Ciolacu, întrebat dacă are o propunere de prim-ministru.

Întrebat dacă va vota un posibil nou guvern Orban, şeful PSD spune că „este o variantă care poate crea o majoritate” dar că PSD nu va vota guvernul dacă din el va face parte Victor Costache:

„Categoric e o variantă proastă pentru toată lumea, mai ales pentru România, dar este o variantă care poate crea o majoritate în Parlament. Nu sunt ferm convins că am vota-o, să vedem şi componenţa guvernului. În primul rând, dacă rămâne domnul Costache, cu certitudine e o variantă pe care nu o vom vota.

Cea mai bună variantă ar fi un guvern de uniune naţională condus de un premier tehnocrat”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri