Marian Munteanu și-a anunțat candidatura la parlamentare

Data actualizării: Data publicării:
160412 bpn pnl marian munteanu 03 INQ Octav Ganea crop-8

Liderul partidului Alianța Noastră România, Marian Munteanu, consideră că formațiunea sa poate strânge 8-12% din voturi la scrutinul din 11 decembrie. Munteanu va deschide cel mai probabil lista de candidați a ANR. Înaintea alegerilor locale din iunie, fostul lider al studenților a fost desemnat candidat al PNL la Primăria Capitalei, fiind înlocuit ulterior, după ce mai multe ONG-uri au contestat desemnarea sa, cu președintele PNL București, Cătălin Predoiu.

160412 bpn pnl marian munteanu 03 INQ Octav Ganea crop-8
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Marian Munteanu și-a anunțat intenția de a candida la parlamentare, astăzi, în Piața Universității. „Sub acest balcon acum 26 de ani se strângeau semnături pentru Alianţa Naţională pentru Proclamaţia de la Timişoara (...) De aceea fac un apel la toate forţele societăţii civile patriotice să vină alături de noi, deoarece ne aflăm într-un moment extrem de important. (...) Alianţa Noastră România declară că se va opune tuturor partidelor care alcătuiesc sistemul politic actual, dorim să oferim o alternativă serioasă, demnă, patriotică, creştină într-un spirit european, însă cu fermitate deoarece nu se mai poate continua în acest fel”, a declarat Munteanu.

Potrivit acestuia, Alianța Noastră România se va prezenta în fața electoratului cu „o garnitură puternică” de candidați, strângând până la această dată peste 110.000 de semnături. „Obiectivul nostru este să fim prezenţi în Parlament într-un număr suficient pentru a fi o voce puternică. (...) Un procent pe care îl estimez între 8 – 10 - 11% poate 12%”, a mai spus Marian Munteanu.

Liderul ANR a catalogat acuzațiile de extremism formulate la adresa formațiunii sale drept „propagandă”. „Resping propaganda care se face cu privire la aşa-zisul curent naţionalist de extremă şi aşa mai departe. Alianţa Noastră România este o mişcare patriotică, aşa cum există asemenea mişcări în toată lumea civilizată”, a declarat Munteanu.

În aprilie 2016, după ca PNL a anunțat că-i retrage desemnarea drept candidat la Primăria București, fostul lider al studenților a lansat ameninţări la adresa celor care l-au criticat, dar şi a membrilor CNSAS, solicitaţi să verifice dacă el a colaborat sau nu cu fosta Securitate. „O să aveţi surprize mari... şi foarte neplăcute pentru cei care au făcut toată vânzoleala asta. O să vă dau... Acuma nu e cazul, eu vreau să lăsăm lucrurile pentru alt moment. Care va fi foarte plăcut. Când o să vedeţi ce s-a întâmplat cu CNSAS-ul ăsta, cine a lucrat, cum a lucrat, ne vom ocupa de ei la momentul potrivit. Nu vreau să amestec lucrurile pentru că nu doresc...”, spunea Munteanu, în prezența liderilor PNL.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri