Marian Neacșu se alătură partidului lui Ponta. Ce rol va juca la europarlamentare

Data actualizării: Data publicării:
marian neacsu

Fost secretar general al PSD, recent exclus din PSD, Marian Neacșu s-a înscris în partidul Pro România condus de Victor Ponta.

neacsu stanescu tutuianu dupa CEX_PSD_007_INQAUM_Photos_George_Calin
Paul Stănescu, Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu, când îi cereau lui Liviu Dragnea demisia „imediată”. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Surse din Pro România au declarat, pentru G4media, că Neacșu va conduce echipa de campanie a partidului pentru alegerile europarlamentare.

Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu au fost excluși, pe 5 noiembrie, din PSD, într-o ședință CEx, adică a conducerii partidului.

Țuțuianu și-a anunțat înscrierea în Pro România în ianuarie 2019. În urmă cu circa două săptămâni, Adrian Țuțuianu declara că în partidul lui Ponta se vor mai înscrie, la începutul sesiunii parlamentare şi după, senatori, deputaţi, foşti miniştri şi foşti europarlamentari.

Recent, partidul condus de ex-premierul Victor Ponta a racolat patru deputați de la PSD: fostul premier Mihai Tudose, Georgian Pop, Oana Silvia Vlăducă și Adrian Pau. Tot atunci, partidului Pro România i s-a alăturat deputatul de Ilfov Alexandra Corina Bogaciu, care demisionase din PSD în noiembrie 2018. Odată cu aceste plecări, coaliția PSD-ALDE nu mai deține majoritatea în Camera condusă de Liviu Dragnea (coaliția mai are 161 de deputați, iar majoritatea este de 165).

Ulterior, Liviu Dragnea s-a referit la Pro România făcând referire la „securiști”. „Securiştii şi-au făcut două partide. Unul pe stânga, unul pe dreapta. Pe stânga este partidul lui Maior şi Coldea – Pro România şi pe dreapta partidul lui Cioloş, e simplu. Asta arată foarte mare disperare, faptul că au început să desfacă conservele, arată o mare disperare, ceea ce e de bine”, a declarat Dragnea.

Victor Ponta a avut o replică dură pentru fostul său subaltern, transmițându-i lui Liviu Dragnea că „iar se scarpină la bubă” şi amintindu-i că în 2015, când a fost condamnat, a venit la el şi l-a bătut la cap să meargă la „băieţii“ de la SRI să îl ajute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri