Marian Oprişan despre Ana Birchall: „Ar trebui să-şi ţină gura. Existenţa Secţiei Speciale este justificată"

Data actualizării: Data publicării:
marian oprisan

Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat, vineri, că fostul ministru al Justiţiei, Ana Birchall ar trebui „să-şi ţină gura" în legătură cu funcţionarea Secţiei Speciale de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, susţinând că existenţa secţiei speciale este justificată, informează MEDIAFAX.

Marian Oprişan a delcarat, vineri, că Ana Birchall ar trebui „să-şi ţină gura", referindu-se la concluziile pe care fostul ministru al Justiţiei le-a comunicat în privinţa funcţionarea Secţiei Speciale, concluzii la care grupul interministerial de lucru a ajuns.

„Din cauza faptului că, şi o spun cu toată responsabilitatea, atâta timp cât judecătorii din România intră sub jurisdicţia de anchtă a DNA-ului, niciun cetăţean al României nu poate avea garanţii că poate exista un proces echitabil între cetăţeanul respectiv şi DNA.

Pe de altă parte, nu există egalitate de arme, pentru ca în discuţie este ce poate să facă apărarea şi ce poate face acuzarea. Acuzarea poate face de 30 de ori mai multe lucruri decât apărarea. Existenţa Secţiei Speciale pentru Investigarea Magistratilor este perfect justificată şi ea s-a născut ca soluţie la marile abuzuri ale parchetelor", a mai declarat Oprişan.

Întrebat dacă Ana Birchall a încălcat linia partidului, social-democratul a răspuns: „Nu că a încălcat-o, dar a exagerat".

Ana Birchall a anunţat, în luna septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precizând că „sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii".

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri