Marian Vanghelie negociază pentru înființarea unui nou partid de stânga

Data publicării:
vanghelie -mfax

O nouă platformă politică de stânga va fi anunţată până la finalul acestei luni. Deocamdată, n-are nume. „Părinţii fondatori” Marian Vanghelie şi Mircea Geaoană spun că au convins să se alăture proiectului cel puţin 50 de parlamentari de la PSD, dar și de la UNPR, PC și PP-DD. De altfel, noul proiect politic va începe în Parlament şi se va extinde apoi spre teritoriu.

Noi am avut întâlniri foarte multe cu foarte mulţi parlamentari. Cred că am avut cu 50-60 de parlamentari. Să nu zic majoritatea, 90 % cred că din organizaţia din Bucureşti sunt scârbiţi de ce se întâmplă în partid. (...) Am discutat în proporţie de 90 % cu colegi de-ai noştri din ţară care fiecare dintre ei îşi manifestă supărarea şi nu ştiu care este soluţia. De aceea am vrut să strângem cât mai mulţi colegi de-ai noştri, care într-adevăr pot să îşi aducă aportul”, a declarat Marian Vanghelie pentru Digi24.

Marian Vanghelie susţine că a avut discuţii încurajatoare cu lideri PSD din Timiş, Arad, Alba, Cluj, Giurgiu, Călăraşi.

Eu însumi am fost la o discuţie cu el. Mi-e teamă că excluderea lor din partid a generat un pol de putere în afara partidului”, a declarat deputatul PSD, Radu Popa. „Cred că excluderea lui Mircea Geoană şi al lui Marian Vanghelie din PSD a reprezentat o eroare majoră a conducerii centrale a PSD. Nu pentru faprul că Marian Vanghelie este prietenul meu, că nu m-am dezis niciodată de prietenia cu el”, a declarat pentru Digi24 deputatul Radu Popa.

Deputatul Radu Popa a fost, până de curând, şi consilier personal al premierului pe linie parlamentară. A părăsit echipa lui Victor Ponta pe motiv că s-a simţit neputincios în faţa deciziilor luate de conducerea social-democraţilor după pierderea alegerilor.

Toate acestea se întâmplă în vreme ce mai mulţi parlamentari şi membri PSD strâng semnături pentru revenirea lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie în partid.

Reporter: V-aţi întoarce în PSD dacă, până la urmă, s-ar lăsa convins Victor Ponta de această scrisoare? Marian Vanghelie: Din punctul meu de vedere, eu în PSD alături de Victor Ponta şi Liviu Dragnea nu am cum să vin. M-au sunat să mă întrebe ce părere am. (...) Dacă cineva vrea să te apere şi vrea să vină alături de tine ...nu am ce să fac decât să le mulţumesc pentru sprijinul pe care mi-l acordă”, a declarat Marian Vanghelie.

Discuţiile despre acest nou pol politic au început în 2014, la scurt timp după ce Comitetul Executiv al PSD i-a dat afară din partid pe Mircea Geoană şi Marian Vanghelie. Au fost sancţionaţi astfel după ce au criticat campania electorală condusă de Liviu Dragnea, ba chiar întreaga conducere a partidului. Tot atunci a fost exclus şi Dan Şova, care şi-ar fi negociat poziţia de şef PSD. Dar el nu a contestat decizia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri