Sari la conținut

Marian Vanghelie: Ponta nu mai are şanse să rămână preşedinte sau altceva în PSD

„Nu mai are şanse să fie preşedinte sau altceva în PSD”, a spus Vanghelie, susţinând totuşi că, atât timp cât Ponta va fi premier, „nu va fi dat jos de la partid”. Primarul a afirmat că actualul preşedinte al PSD „a pierdut pentru că e slab şi e aşa cum e” şi că „nu ştie să respecte, să fie om”, scrie Mediafax. 

Marian Vanghelie a fost critic şi la adresa preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea pe care l-a calificat drept „mincinos şi fricos” sau „laş, pervers”.

Întrebat, la Gândul Live, despre faptul că Dragnea a spus despre el că aparţine unui „grup mafiot”, Vanghelie a spus: „pentru Dragnea, Ghiţă pot să fiu un mafiot cinci sau zece minute (...) în viaţă dacă treci pe o stradă de mafioţi trebuie să ştii să te descurci”.

Marian Vanghelie face dezvăluiri: de ce a fost exclus Mircea Geoană din PSD şi ce nu se ştie despre Sebastian Ghiţă şi Liviu Dragnea

Marian Vanghelie a explicat ce a stat în spatele excluderii lui Mircea Geoană din PSD.

Trăim în niște filme de desene-animate. Își dau seama că au pierdut urât de tot. Îi deranjează domnul Iliescu, că ar putea avea un cuvânt de spus la Congres. Ei ne-am exclus din nişte motive, dar nici nu au găsit motivele, motivul că am dat o declaraţie cu o săptămână Inainte. Domnule, dar Dragnea, Ghiţă au dat declaraţii, acum ca un copil - hai mă Marian, că tu cu Geoană. Stau şi analizez din trecut. El, dându-și seama că nu va mai ocupa funcția de premier și președinte, i-a fost frică că o să vină Iohannis și o să zică să dea un premier. Și i-a fost frică că o să fie nominalizat Geoană”, a spus Marian Vanghelie.

Nu a fost însă singura declaraţie controversată făcută de primarul Sectorului 5. El a susţinut că ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a primit o adresă oficială de la Bruxelles în care se cere începerea urmăririi penale pentru două firme apropiate luiLiviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă.

Întrebaţi-l mâine pe domnul Teodorivici, de la Fonduri Europene, dacă a primit de la Bruxelles o adresă în care să se înceapă cercetarea penală pentru Teldrum şi Asesoft şi de ce e ţinută acolo. Ce vă spun acum e mult mai greu decât tot ce am spus până acum.

Cu acest prilej, Marian Vanghelie a anunţat şI că toţi consilierii sectorului 5 îşi vor dademisia din PSD.