Marian Vanghelie: „Pot să strâng multă lume din zona intelectuală"

Data publicării:
lansare vanghelie 16 INQ Marian Vanghelie

Într-o conferinţă de presă ţinută la Palatul Parlamentului, Marian Vanghelie a anunţat că este viitorul preşedinte al Partidului Dreptăţii Sociale. Alături de el s-au aflat parlamentari ai formaţiunii – cei mai mulţi dintre ei intraţi în Legislativ din partea PPDD - şi reprezentaţi ai unor sindicate. Primar suspendat spune că îşi va prelua efectiv funcţia peste trei săptămâni. „Vom avea o întâlnire de 6.000 de oameni la Sala Palatului, congres, şi veţi vedea câţi oameni din PSD sunt alături de noi”.

Obiectul pentru acest an al PDS a devenit depăşirea PSD în obţiunile electoratului, la alegerile parlamentare din toamnă. Marian Vanghelie spune că este susţinut de unii dintre actualii membri ai Partidului Social Democrat, dar şi că va renunţa la politică dacă nu reuşeşte acest lucru. „Am avut discuții cu mulți oameni din Parlament, cu mulți oameni politici, chiar din momentul în care am ieșit din arestul preventiv. Sunt alături de mine oameni, un grup de sprijin din PSD, unii mai vechi decât sunt eu, care am 23 de ani în PSD”, a declarat Marian Vanghelie, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, fostul edil a refuzat să răspundă atunci când a fost întrebat dacă intenţionează să candideze la alegerile locale: "Nu vreți un moment tipic cu 7 candidaturi? Să explodeze doamna Firea".

Întrebat dacă a vorbit cu Mircea Geoană despre noile sale aspiraţii politice, Marian Vanghelie a răspuns: „În ziua când domnul Geoană s-a dus la DNA, noi dimineață ieșeam de la arest. Știți ce mi-au spus milițienii de acolo, care au o vechime? A avut dreptate bătrânul ce a zis. Restul deduceți dumneavoastră". El a confirmat apoi că atunci când a spus „bătrânul” s-a referit la Ion Ion Iliescu.

La începutul anului trecut, după ce au fost excluşi din PSD, Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au lansat împreună Partidul Social Românesc. Ulterior, Mircea Geoană a dat declaraţii la DNA în dosarul lui Marian Vanghelie iar acesta din urmă îl acuză pe fostul său partener că l-a denunţat.

„Nu sunt unul dintre liderii europeni ai acestei țări, dar pot să strâng foarte multă lume, din zona intelectuală, sindicală, oameni cu influență pozitivă, care pot să facă ceva. De aceea îmi asum, cred că eu știu exact ceea ce trebuie și cum trebuie făcut ca această țară să se ducă în linia democratică și europeană în toate domeniile. Am început să citesc și din Drept, că nu aveam ce face. Nu cred că asta este o societate model, pericolul este că jumătate dintre români o să ajungem să fim denunțătorii celeilalte jumătăți", a afirmat Vanghelie.

Un alt obiectiv al viitorului preşedinte al PDS este formarea unui guvern din umbră: „Ca să-i monitorizăm mai bine, fie că e guvernul bruxellez sau nu".

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar deschis în urma unui denunţ făcut în 2014. Conform procurorilor, în perioada în care a fost primarul Sectorului 5, acesta cerea „comision” de 20% din contractele publice ale admnistraţiei. În total, mita primită ar fi ajuns la 30 de milioane de euro.

Citiţi şi:

Marian Vanghelie în sala de judecată: „Sunt natural ca brânza de oaie”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri