Marian Vanghelie: Uneori îi dădeam dreptate lui Traian Băsescu. Victor Ponta a crezut că o să câștige prin mesajul ăsta negativ

Data publicării:
vanghelie 5614245-Mediafax Foto-Tiberiu Crisan

Excluderea din PSD l-a făcut pe Marian Vanghelie să renunţe la tăcere şi să dea drumul acuzelor la adresa conducerii PSD. Victor Ponta şi Liviu Dragnea nu au făcut decât să scape de potenţiali contracandidaţi, susţine Marian Vanghelie. Surprinzător, el i-a dat dat dreptate preşedintelui Traian Băsescu în mai multe privinţe şi a promis că va acţiona pentru ca Victor Ponta să plece de la Guvernare şi de la conducerea PSD. La fel de supărat a fost şi fostul lider al social democraţilor, Mircea Geoană.

Îmi venea să plâng, sunt un bărbat puternic, nu am crezut că mi se poate întâmpla așa ceva la 45 de ani. M-am sculat de câteva ori și îmi făceam cruce... cum să mă dați afară? Plec eu. Mai dați-mă afară că oricum am mai vorbit, dar spuneți-mi pentru ce. Ponta se uita în jos, îi făcea semne cu cotul domnului Dragnea”, a povestit Marian Vanghelie, la Realitatea TV.

Acum, Marian Vanghelie are un singur plan.

„N-am să mă opresc până nu am să schimb acest guvern incompetent. Ponta trebuie să plece acasă. Am să fac toate demersurile până când acest om va pleca, dacă PSD va dori să mă ia înapoi. Nu am ce să caut acolo atâta timp cât Dragnea și Ponta sunt în PSD”, a mai spus primarul sectorului 5.

Lista cu reproşuri adresate lui Victor Ponta este lungă

Îmi pare rău să le dau dreptate, din păcate, să aibă acest ghinion cu un om care dimineața spune una și seara alta. Vine și propune în Parlament proiectul Roșia Montană, și zice: ca prim-ministru l-a propus și ca deputat nu-l votează”, a acuzat Vanghelie.

Mai mult, acum, Marian Vanghelie îi dă dreptate preşedintelui Traian Băsescu

Victor Ponta s-a dus la Traian Băsescu, l-a rugat, s-a umilit, să-l pună ministru al Justiției. Ați văzut și pozele, așa face cu toată lumea... Miau! Miau! Miau! ... A spus bine președintele, pisicuț! De multe ori aveam momente când îi dădeam dreptate și lui Traian Băsescu. Eu m-am bătut mult cu Traian Băsescu. În campania lui Mircea Geoană, inclusiv... am intrat până în sediu la Traian Băsescu și am pus un banner d-ăla mare și ne-am bătut cu body-guarzii, dar are dreptate și Traian Băsescu. Nu putem să spunem la infinit unui om: dumneata n-ai niciodată dreptate, aia nu e bun, asta-i politică? Toată ziua, dimineața până seara, numai scandalul cu Traian Băsescu și tot ce face el nu e bun. Nu se poate, este inadmisibil, odată e și el bun, odată poate are dreptate. A crezut că câștigă prin mesajul ăsta negativ, uite că nu merge. Lumea avea ce avea cu Traian Băsescu, poate avea supărări vizavi de președinte, au fost și zece ani de zile, au fost și zece ani complicații, dar nu spunem la infinit Traian Băsescu”, a mai spus Marian Vanghelie.

La fel de nemulţumit este şi Mircea Geoană, care nu înţelege de ce a fost nevoit să plătească pentru greşelile altora.

Dacă nu ar fi o situaţie uşor jenantă, aş spune că e de un comic absurd. Ne întâlnim să discutăm de ce a pierdut Ponta alegerile şi îl dă pe Geoană afară din partid. În condiţiile în care a văzut că, în faza iniţială, colegii nu marşau la propunerea pe care el a făcut-o, şi-a pus din nou mandatul pe masă şi a zis: "Dacă nu îl daţi afară pe Geoană, eu îmi dau demisia din şefia guvernului şi a partidului". A şantajat partidul. Omul ăsta se agaţă de putere cu orice preţ. Sper ca toţi colegii mei din PSD şi votanţii noştri să îşi dea seama că, în clipa de faţă, se agaţă de un cal mort”, a declarat Mircea Geoană.

Dacă Mircea Geaonă şi Marian Vanghelie s-au revoltat, Dan Şova a acceptat supus verdictul.

„Accept sanţiunea care mi-a fost aplicată. Este o decizie corectă a partidului”, a spus Dan Șova.

Citiți și:
Marian Vanghelie, exclus din PSD: Le-a fost teamă, nu vor să aibă contracandidați
Emil Hurezeanu, despre excluderile din PSD: „Nici o aluniță nu s-a îndepărtat prin excluderea lui Vanghelie”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri