Mărțișoare cu mănuși. Cîmpeanu: Nu am transmis o astfel de recomandare. Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare

Data actualizării: Data publicării:
sorin cimpeanu cu masca de protesctie, portret
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că inistutuția pe care o conduce nu a trimis nicio recomandare privind purtarea mănușilor de protecție în momentul oferirii de flori sau mărțișoare de 1 martie. Recomandarea privind mănușile fusese făcută de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, întrebat în legătură cu acest subiect.

„Școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Am îndemnat la maximă prudență și respectarea tuturor regulilor, în așa fel încât acest moment special, a oferi o floare sau un mărțișor, să nu se transforme într-o interacțiune care să faciliteze transmiterea virusului”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

„Despre purtarea mănușilor în timp ce oferi mărțișorul, nu am nicio competență să mă pronunț, pentru că excede competențele Ministerului Educației. Sigur, sunt de natură epidemiologică aceste solicitări, n-am auzit să fie fundamentate, dar dacă cineva le poate fundamenta, așteptăm cu interes. N-am auzit, n-am fost informați, nu am transmis în sistem o astfel de recomandare, cu titlul de obligație sau nu”, a adăugat el.

„Este o exagerare, iar Ministerul Educaţiei nu susţine niciun fel de exagerare”, a mai spus ministrul.

Recomandarea privind mănușile a venit de la ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„O să răspund cu un citat din Biblie: toate îmi sunt permise, nu toate îmi sunt de folos”, a spus el, întrebat de jurnaliștii de la Parlament în legătură cu acest subiect.

„Poate dacă poartă mănuși, cred că pot să facă gestul ăsta. În principiu sfătuiesc pe toată lumea să se vaccineze, să poarte mască, să fie precaută. Sunt cele trei lucruri importante în perioada următoare. Altfel, sunt alegeri pe care le face fiecare, dar cred că anumite riscuri pot fi asumate doar dacă ne luăm măsuri de precauție”, a adăugat el.

Șeful DSU, Raed Arafat, a spus de asemenea că elevii pot duce mărțișoare și flori de 1 martie la școală, dar să respecte distanțarea socială. 

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri