Mediafax: Deputatul Ionuţ Stroe, viitorul purtător de cuvânt al PNL, în locul Alinei Gorghiu

Data publicării:
ionut stroe PNL facebook

(Foto Facebook)

Propunerea lui Ionuţ Stroe ca purtător de cuvânt al PNL vine la recomandarea preşedintelui formaţiunii, Alina Gorghiu, scrie Mediafax, care citează surse din interiorul PNL.

Ionuţ Stroe este deputat de Dolj, vicelider al grupului parlamentar PNL şi membru în comisiile de politică externă şi afaceri europene.

Prima şedinţă din 2015 a Biroului Politic Naţional al partidului va avea loc în 23 ianuarie, la Iaşi, unde sunt aşteptaţi liderii formaţiuni pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Unirii.

În cadrul şedinţei, conducerea PNL ar trebui să analizeze şi situaţia unor vicepreşedinţi care au fost arestaţi preventiv sau condamnaţi şi dacă mandatele acestora vor fi vacantate şi ocupate de liberalii situaţi pe următoarele poziţii, conform situaţiei voturilor de la congresul PNL.

Este cazul deputatului PNL Mircea Roşca, vicepreşedinte al PNL, arestat preventiv din 20 noiembrie anul trecut.

Un alt caz este cel al lui Artistotel Căncescu, vicepreşedinte PNL şi preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, de asemenea aflat în arest preventiv.

În plus, conducerea PNL va trebui să stabilească dacă în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, care este şi vicepreşedinte al PNL, va aplica o sancţiune după ce acesta a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare.

Conform votului de la congresul PNL, pe următoarele poziţii de vicepreşedinte se află senatorul PNL Varujan Vosganian şi deputatul Cristina Pocora.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri