Medierea invocată de Traian Băsescu a fost amânată pentru mâine

Data publicării:
traian basescu cotroceni 4 apr 3 presidency ro

ACTUALIZARE 16.15. Comisia de mediere este prevăzută în pact. Vor fi analizate observațiile venite din ambele părți. Președintele susține că premierul a încălcat în mai multe puncte acest pact, privind justiția și statul de drept. Mâine, comisia va discuta despre aceste observații, rămâne de văzut dacă și premierul va avea observații de făcut. 

________________

Aseară, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că nu denunţă pactul de coabitare cu premierul, înainte de a apela la mecanismul de mediere prevăzut în acord.

Victor Ponta i-a delegat pe miniştrii Justiţiei şi de Externe ca reprezentanţi ai săi la discuţii.

Pe de altă parte, liderul PNL, Crin Antonescu, a ironizat medierea cerută de Traian Băsescu şi a afimat că pactul de coabitare a urmărit ca semnatarii lui să-şi rezolve nişte interese.

Cred că nu am ajuns să ne uităm o țară întreagă la un caraghioslâc, de felul în care se constituie o comisie care cuprinde minștri. Ce miniștri? Ai sportului, nu? Ministrul Justiției, este greu să și pronunți, și ministrul de Extrene. Care mediază ce? O împăcare. Între cine? Între doi cetățeni cu funcții termporar importante. Nu vede toată lumea cum a mers pactul de coabitare? A mers o vreme bine, și-a făcut toata lume niște interese, după care s-a schimbat situația”, a declarat Crin Antonescu.

Acordul de colaborare instituţional cu premierul, personal, am constatat că a fost încălcat consistent de premier în domenii precum politica externă, independenţa justiţiei şi stat de drept. Prin ceea ce a comandat premierul Victor Ponta, a transmis ministrul Justiţiei şi a executat procurorul general, s-au încălcat legea şi acordul de cooperare”, a declarat, luni seară, președintele Traian Băsescu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri