Meleșcanu, despre rechemarea lui Maior: „Toate variantele se iau în calcul”. Cine are ultimul cuvânt

Data actualizării: Data publicării:
teodor melescanu govro

Rechemarea în ţară a ambasadorului României în SUA, George Maior, nu este exclusă. Cel puţin asta a declarat ministrul de externe Teodor Meleşcanu, care astăzi a anunţat că o decizie ar putea fi luată mâine, după ce George Maior va fi audiat de Comisia pentru Politică Externă din Senat.

Citiţi şi: De ce a pierdut Tăriceanu prezidenţialele după ce Firea a intrat în joc

La începutul lunii, preşedintele PSD Liviu Dragnea anunța că i s-a cerut premierului ca ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, să pornească procedura de rechemare în ţară a lui George Maior.

Asta după ce actualul ambasador al României în SUA şi fost director SRI a declarat, referitor la scrisoarea transmisă de Rudolph Giuliani, avocat al preşedintelui Donald Trump, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane care au probleme cu legea.

Teodor Meleşcanu a mărturisit că i-a spus personal lui George Maior că că nu e normal ca diplomații să se implice în astfel de dezbateri.

„Am avut o discuţie. O să vedem. Mâine va avea loc audierea din Comisia pentru politică externă şi o să vedem care e şi părerea Parlamentului. Din punctul meu de vedere, i-am spus şi personal că nu e normal ca diplomat să se implice în dezbateri de acest tip”, a declarat Teodor Meleşcanu.

Întrebat dacă ar putea cere rechemarea lui George Maior, Teodor Meleşcanu a răspuns: „Toate variantele se iau în calcul, dar nu pot să spun acum că iau în calcul o variantă sau alta”.

Potrivit Constituției, preşedintele, la propunerea Guvernului, „acreditează şi recheamă reprezentanţii diplomatici ai României”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri