Meleşcanu: Luni discut, la Bruxelles, despre OUG. Situaţia trebuie dezamorsată

Data publicării:
melescanu

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat sâmbătă, la Parlament, că este „foarte normal” să existe discuţii cu partenerii europeni despre OUG de modificare a Codurilor penale, motiv pentru care va merge, luni, la Bruxelles pentru a discuta în acest sens cu partenerii externi ai României.

Teodor Meleşcanu a spus că este „foarte normal” să existe discuţii cu partenerii europeni pe marginea modificării codurilor penale.

„Eu cred că este foarte normal să avem un dialog cu partenerii noştri europeni şi în acest scop voi fi luni, la Bruxelles, şi vom avea ocazia să discutăm inclusiv pe textul respectiv. Cu mai mulţi, întâlniri sunt în curs de perfectare, vor şi oameni din Comisia Europeană cu poziţii responsabile”, a răspuns ministrul de Externe.

Întrebat care este punctul de vedere pe care îl va expune la Bruxelles, Meleşcanu a afirmat: „Punctul meu de vedere este foarte simplu, de a găsi o modalitate pentru a colabora împreună cu colegii noştri şi partenerii noştri europeni la dezamorsarea acestei situaţii”.

El a mai spus că protestele nu au fost prezentate oficial „în niciun fel” partenerilor externi, deoarece evenimentele din ultimele zile „au fost prezentate de către presa din România şi receptate ca atare”.

Ministrul a susţinut că OUG de modificare a Codurilor penale se putea prezenta mai bine, existând „probleme de comunicare”. „Se puteau prezenta mult mai bine şi au fost probleme de comunicare, sper să le depăşim”, a conchis Teodor Meleşcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri