Mesaj de la Bruxelles pentru Viorica Dăncilă: Statul de drept este crucial

Data actualizării: Data publicării:
European Leaders Attend The European Council Meeting In Brussels
BRUSSELS, BELGIUM - DECEMBER 18: European council president, Donald Tusk speaks to the media after The European Council Meeting In Brussels held at the Justus Lipsius Building on December 18, 2015 in Brussels, Belgium. European leaders are meeting to discuss David Camerons proposed EU reforms, as well as focussing on the migrant crisis, the fight against terrorism and climate change. (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)

La o zi de la învestitură, Viorica Dăncilă primeşte un mesaj diplomatic, dar foarte clar de la Bruxelles. Preşedintele Consiliului European o felicită pentru preluarea funcţiei de prim-ministru al României, dar o pune şi în gardă cu privire la responsabilităţile care vin la pachet cu această postură. Lupta anticorupţie figurează printre aceste responsabilităţi.

Am încredere că România va continua să contribuie constructiv pentru o Uniune Europeană mai puternică şi unită”, îi scrie Donald Tusk noului premier al României, în contextul în care România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2019.

Responsabilitatea deosebită a guvernului pe care îl conduceţi de a sprijini valorile europene va sta la baza prosperităţii, stabilităţii şi securităţii României, ca şi a Uniunii Europene. În această privinţă, statul de drept şi progresele ireversibile în lupta anticorupţie, conform aşteptărilor societăţii româneşti, rămân cruciale pentru a fi siguri că toţi cetăţenii români vor putea beneficia de toate oportunităţile oferite de apartenenţa la UE”, mai arată președintele Consiliului European.

Nu în ultimul rând, Donald Tusk îi urează Vioricăi Dăncilă succes și precizează că speră la o bună colaborare.

Miercuri, președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială la Bruxelles, unde urmează să aibă întrevederi cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Donald Tusk, președintele Consiliului European.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri