Mesaj de mobilizare al premierului Orban, înainte de moțiunea de cenzură

Data publicării:
ludovic orban - captura cu na

Mesaj de mobilizare al premierului Ludovic Orban cu o zi înainte de citirea moțiunii de cenzură împotriva cabinetului său.  Șeful liberalilor le-a spus colegilor de partid veniți la Consiliul Național că muncește de dimineața până noaptea, pentru a repara dezastrul lăsat de guvernul PSD.

„Nu știu ce se va întâmpla în Parlament, dar nu mă las judecat de actuala majoritate, care nu are nicio legătură cu interesele României. Nu mi-e teamă de ei şi, indiferent ce se va întâmpla în următoarea perioadă, noi avem un singur lucru de făcut: să răspundem aşteptărilor românilor, să ne ducem pentru fiecare român, să le arătăm visul nostru, credinţa noastră şi puterea de a realiza, să reuşim în toate alegerile care vor urma indiferent că sunt alegeri într-un tur, în două tururi, alegeri directe, indirecte, că vor fi parlamentare la termen sau anticipate - să câştigăm alegerile”, le-a spus liberalilor prim-ministrul Ludovic Orban. 

„Mi-ar lua ore întregi să vă spun ceea ce facem zi de zi, pentru că fiecare zi este, de fapt, o istorie. În fiecare zi, atât eu, cât și vicepremierul, cât și miniștrii, cât și ceilalți oameni, muncim 14-16 ore pe zi. De la 7-8 dimineața până la 12-1 noaptea, fără nicio limită, pentru a găsi soluții pentru nenorocirile pe care ni le-au lăsat ăștia, pentru problemele nerezolvate, pentru toate pagubele și prejudiciile pe care ni le-au generat și mai ales pentru deficitul îngrozitor, în materie de relații cu toți partenerii de care avem nevoie, pentru a ridica România și a o aduce pe drumul corect, pe drumul normal”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a afirmat că deși PNL nu are decât trei luni la guvernare, a schimbat „radical” poziția la nivel european, prin investitorii atrași și reușita ministrului de Finanțe de a lua credite la dobânzi mult mai mici.

„Nici trei luni nu avem la guvernare și în timpul acesta s-a schimbat radical poziția la nivel european, poziția față de România, poziția mediului de afaceri din România, poziția potențialilor investitori care vor să investească în România, poziția sistemului financiar-bancar și lucrul acesta se vede, cum reușește Florin Cîțu și Ministerul Finanțelor să ia credite la dobânzi mult mai performante, care îndatorează mai puțin statul român”, a motivat el.

„Sigur că nu noi suntem de vină că am ajuns în situația să luăm credite. Eu mi-aș dori să luăm credite numai ca să susținem investiții, eu mi-aș dori să luăm credite numai ca să asigurăm cofinanțări pentru proiecte finanțate de la nivel european, eu mi-aș dori să luăm credite numai pentru proiecte de dezvoltare economică a României, nu ca să plătim subvenții, ajutoare sociale și salarii umflate cu pompa, care sunt plătite unor oameni care nu merită”, a completat Ludovic Orban.

Sesiunea parlamentară începe luni cu o moțiune de cenzură

Sesiunea parlamentară începe luni, cu o situație instabilă la conducerea Senatului, pentru care trebuie ales un președinte, în urma deciziei CCR privindu-l pe Teodor Meleșcanu, dar și cu o moțiune de cenzură care va fi citită chiar în prima zi a sesiunii.

Moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban va fi citită în plenul reunit al celor două foruri de la ora 14:00. Tot luni va fi stabilit și calendarul moțiunii, în vederea stabilirii datei pentru dezbatere și vot.

Motivul moțiunii de cenzură este asumarea răspunderii Executivului pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

PSD și UDMR acuză Executivul, în textul moțiunii de cenzură intitulate „Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești”, de încălcarea principiilor democratice, prin asumarea răspunderii pe alegerea primarilor în două tururi.

Textul moțiunii de cenzură inițiată de PSD și UDMR face apel la respectarea principiilor democratice și critică decizia Guvernului Orban de a-și asuma răspunderea pe proiectul de lege care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri