Mesajele președintelui și premierului de Ziua Limbii Române

Data publicării:
steagul romaniei mapn august 2015

 

Astăzi, 31 august, celebrăm unul dintre cele mai importante elemente definitorii ale identităţii noastre naţionale. Limba română ne exprimă cultura, valorile şi bogăţia tradiţiilor şi ne uneşte într-o mare comunitate spirituală pe toţi cei care o vorbim, indiferent de locul în care trăim.

În această zi de sărbătoare, gândurile mele se îndreaptă către românii din ţară, către cei din Republica Moldova, precum şi către cei din diaspora, pentru care limba este legătura vie cu originile şi identitatea naţională.

Încurajez familiile de români de pretutindeni să-şi înveţe copiii limba română şi să-i îndemne nu doar să cunoască, ci să-şi iubească limba maternă.

La mulți ani tuturor vorbitorilor de limbă română, oriunde v-ați afla!”, se arată în mesajul președintelui Klaus Iohannis, transmis de Administrația Prezidențială.

Ziua Limbii Române - o sărbătoare de suflet pentru toți românii din țară, din Republica Moldova și din întreaga lume! Este o zi în care ne sărbătorim moștenirea și valorile comune, când putem afirma cu mândrie că limba română este piatra de temelie a identității noastre - pentru noi, cel mai frumos grai din lume.

Poate că a vorbi și a scrie în română ni se pare acum o rutină, dar lupta strămoșilor noștri pentru acest drept a fost una grea, iar câștigul adus culturii europene de marii noștri creatori este neprețuit. La mulți ani tuturor!”, se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta.

Pentru a atrage atenţia asupra importanţei păstrării calităţii limbii române şi pentru a-i sprijini pe românii din afara graniţelor să-şi păstreze cultura şi identitatea naţională, ziua de 31 august a fost proclamată, prin legea 53/2013, drept Ziua Limbii Române. În aceeaşi dată, în Republica Moldova este sărbătoarea similară, Limba Noastră, celebrată din 1990.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri