Mesajul cu care a fost întâmpinat Florin Cîțu la Consiliul Național al PNL: „Vă bat dacă nu vă împăcați azi și vă vedeți de guvernare”

Data actualizării: Data publicării:
florin citu
Florin Cîțu la Consiliul Național al PNL. Foto: Captură video

Ludovic Orban și Florin Cîțu au avut azi ultima mare confruntare înainte de Congresul PNL, programat săptămâna viitoare. În fața Consiliului Național, care a reunit 800 de membri PNL, cei doi și-au prezentat viziunile, dar au lansat și atacuri mai mult sau mai puțin voalate la adresa adversarilor. În plus președintele PNL acuză că votul la Congres ar putea fi denaturat de presiuni făcute de liderii care îl susțin pe premier. Însă membrii simpli ai partidului fac apel la calm și împăcare.

-„Vă bat dacă nu vă împăcați azi, amânați alegerile și vă vedeți de guvernare. Vă bat dacă nu faceți asta”.

Cu acest mesaj a fost întâmpinat premierul Florin Cîțu la Consiliul Național al PNL. Apelul colegului liberal nu poate însă opri lupta dintre el și președintele PNL Ludovic Orban.

Am văzut în spațiul public... întotdeauna vor fi cârcotași, ne-am obișnuit. Vă spun și despre mine că sunt cel mai bun antrenor la echipa națională, nu Mirel Rădoi. Dar după ce se termină meciul, îmi dau seama că realitatea este alta”, a spus Florin Cîțu, în discursul în fața liberalilor.

Premierul a pus accent în discursul său pe programul de investiții locale Anghel Saligny, de la care a pornit ruperea coaliției, dar și pe nevoia de a continua programul de reforme asumat. Ludovic orban, de cealaltă parte, a ales să meargă pe ideea refacerii coaliției.

„Cel care va fi ales președintele PNL va trebui să aibă capacitatea să refacă majoritatea parlamentară pentru a trece toate reformele. Asta trebuie să facem, fără mofturi, fără crize provocate artificial, fără niciun fel de toleranță față de inamicul nostru PSD,” a declarat Ludovic Orban.

De altfel, liberalii au adoptat două rezoluții, una prin care cer USR-PLUS să înceteze orice fel de asociere cu cei de la AUR, pentru ca PNL se va ține departe de orice formațiune extremistă. O alta promite că PNL nu va guverna cu PSD. La final Ludovic Orban a cerut ca votul la Congres să fie unul corect, fără influențe sau presiuni.

Congresul PNL se va desfășura pe 25 septembrie, la Romexpo, cu participarea fizică a 5000 de persoane. Liberalii susțin că vor fi respectate toate prevederile legale pentru a evita îmbolnăvirile de covid 19.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri