Mesajul lui Iohannis pentru PSD-ALDE: „Ascultați vocea românilor!”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis-dragnea-tariceanu-discurs-parlament-centenar-inquam ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis le-a adresat un mesaj parlamentarilor puterii, la ședința solemnă a Parlamentului, dedicată Centenarului: „Ascultați vocea românilor!”

iohannis-dragnea-tariceanu-discurs-parlament-centenar-inquam ganea (1)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

E timpul să reveniți asupra unor legi care pun în pericol statul de drept. Nu puneți în joc sacrificiul românilor”, a spus președintele.

Aniversarea celor 100 de ani ai țării noastre ne găsește la o răscruce pentru destinul României în următorul centenar. Românii au speranțe mari și așteptări îndreptățite de la cei care o conduc. Românii așteaptă o guvernare la înălțimea moștenirii care ne-a fost încredințată, vor lideri politici responsabili, cinstiți, care să-și propună obiective politice ambițioase pentru România, nu pentru interesele lor vremelnice”, a spus Klaus Iohannis.

Este timpul să înțeleagă același lucru și majoritatea politcă și guvernamentașă. Celebrăm centenarul într-o perioadă tumultuoasă pentru societate, iar unele abordări populiste au semănat discordie și au afectat unitatea. Ascultați vocea românilo , recuplați-vă la interesele naționale, ridicați-vă la demnitatea Centenarului și nu îl dezonorați”, a continuat președintele.

România își atinge potențialul când politicienii sunt inspirați de năzuințele oamenilor. România trebui să țintească tot mai sus ca națiune liberă, nu să își piardă direcția și să devină captivă lipsei de viziune a câtorva politiceni fără simțul guvernării democratice. Printre cele mai importante idealuri au fost respectul legii și libertății individului”, a mai spus Iohannis.

„Este responsabilitatea dumneavoastră să asigurați o bună legiferare, într-un cadru de dezbateri deschise și transparente, prin implicarea profesioniștilor și prin dialog social, astfel încât deciziile luate aici să fie adaptate la nevoile reale ale societății. Este încă timp să reveniți asupra unor legi care nu au nici susținerea oamenilor și nici nu corespund standardelor europene de drept.

Nu puneți în joc tot efortul și sacrificiile românilor pentru care sunt atât de respectați în Uniunea Europeană, nu faceți rău societății românești mergând mai departe cu legi ale justiției și cu modificări ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democrație veritabilă”, a mai spus președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri