Mesajul lui K. Iohannis pentru românii din Polonia: În ţară a început schimbarea modului în care arată politica

Data publicării:
discurs-iohannis-berlin

Klaus Iohannis 

Preşedintele le-a vorbit românilor despre planurile sale şi despre dorinţa de a construi „acea Românie din care să nu mai fie tentat nimeni să plece”, informează Mediafax.

„După ani de dezamăgiri şi nereuşite, vă spun astăzi cu toată sinceritatea că vom putea construi împreună acea Românie pe care ne-o dorim, un loc în care ne vom bucura să trăim, din care nu vom mai fi tentaţi să plecăm şi la care dumneavoastră vă veţi putea întoarce cu inima deschisă. Oricâte eforturi şi sacrificii ar cere, vom reuşi cu viziune, calm şi răbdare să clădim o societate românească în care să primeze valorile democratice, încrederea în instituţii şi în statul de drept, toleranţa, respectul pentru muncă, educaţie, cultură”, le-a spus Klaus Iohannis românilor din Polonia.

„Această reconstrucţie a început deja. Am pornit procesul deloc simplu, dar necesar, de schimbare a modului în care arată politica românească şi de reformare a instituţiilor politice”, a mai afirmat Klaus Iohannis, menţionând că, fără îndoială, la acest capitol, un aspect esenţial îl reprezintă asigurarea condiţiilor pentru participarea la vot a românilor din diaspora.

Preşedintele Iohannis a fost întrebat de românii prezenţi la Ambasadă despre şansele României de a fi primită în spaţiul Schengen.

„Speranţa mea este ca în primul an al primului mandat să facem un pas în direcţia aceasta. Dacă nu am avea susţinători, nu cred că am face mare lucru, dar fiindcă suntem în Polonia este bine să ştiţi că Polonia ne-a sprijinit din capul locului şi este un partener foarte serios. Dacă mai găsim câţiva parteneri aşa cum este Polonia, atunci problema s-ar rezolva repede”, le-a răspuns preşedintele românilor din Polonia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri