Mesajul lui Klaus Iohannis după tragedia aviatică din Etiopia

Data publicării:
iohannis ue - presidency

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său etiopian, Sahle-Work Zewde, în urma tragicului accident aviatic de duminică.

klaus iohannis getty
FOTO: Gulliver/ Getty Images

"Am aflat cu întristare despre tragicul accident aviatic din data de 10 martie şi doresc să vă transmit compasiunea mea şi a poporului român pentru numeroasele pierderi de vieţi omeneşti. În acest moment dureros, doresc să exprim solidaritatea deplină a României cu poporul etiopian", se arată în mesajul transmis marţi de Klaus Iohannis preşedintelui Republicii Federale Democratice a Etiopiei.

De asemenea, şeful statului român a transmis un mesaj de condoleanţe secretarului general al ONU, Antonio Guterres, în contextul în care peste 20 de angajaţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite şi-au pierdut viaţa în urma acestui accident.

"Profesioniştii dedicaţi ai ONU, provenind din toate colţurile lumii, şi-au pierdut viaţa în exercitarea misiunii lor, în slujba multilateralismului şi a binelui nostru comun", afirmă şeful statului în mesajul transmis secretarului general al ONU.

Preşedintele României adresează, totodată, condoleanţe familiilor victimelor şi celor apropiaţi acestora.

Duminică, avionul Boeing 737 MAX 8 al Ethiopian Airlines, care zbura pe ruta Addis Abeba (Etiopia) - Nairobi (Kenya), s-a prăbuşit la puţin timp după decolare şi toate cele 157 de persoane de peste 30 de naţionalităţi aflate la bord au murit.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri