Sari la conținut

Mesajul lui Marian Vanghelie către Victor Ponta: „Generalul Oprea a ajuns să şantajeze PSD şi să ne dea lecţii de moralitate”

Victore, cat mai trebuie sa gresesti ca sa intelegi ca Romania nu incepe si nu se termina cu tine? In acest moment nu...

Posted by Marian Vanghelie on Tuesday, June 16, 2015

Într-un mesaj postat, marți, pe Facebook, și semnat „echipa de comunicare”, Marian Vanghelie spune că „procesul de confiscare a PSD continuă şi se intensifică”.

Mesajul lui Marian Vanghelie:

„Victore, cât mai trebuie să greşeşti ca să înţelegi că România nu începe şi nu se termină cu tine?

În acest moment nu mai e vorba de doctrine şi ideologii, ci de cum salvăm România de oameni ca tine şi ca Generalul Oprea, de finii, naşii, rudele şi prietenii voştri, puşi în posturi cheie şi folosiţi permanent ca arme împotriva celor care îndrăznesc să se opună intereselor voastre. Procesul de confiscare a partidului pentru care am luptat alături de alţi PSD-işti adevăraţi, a Guvernului României, inclusiv a bunei desfăşurări a justiţiei, continuă şi se intensifică.

Încă de când era şef al Corpului de Control al Primului Ministru, Victor Ponta, alături de Generalul Oprea şi o camarilă de aceeaşi teapă, se ocupă intens să distrugă lideri politici prin construirea de dosare false.

Generalul Oprea are o viteză fantastică în a pune mâna pe PSD. Vedeţi fiefurile tradiţional social democrate şi ce s-a întâmplat cu ele. Aviz celor din zonele neatinse, încă! Să nu va treziţi cu nişte dosare, dacă nu faceţi frumos! Toate astea erau de aşteptat. Victor Ponta şi-a permis ca în timpul şedinţelor de partid să îşi declare intenţiile în ceea ce priveşte "strategia de reorganizare", prezentând un plan prin care îşi propunea ridicări în funcţie şi tăieri de capete: îndepărtarea Generalului Coldea, sacrificarea Procurorului Kovesi, numirea la conducerea SRI a Generalului Oprea şi a socrului lui la SIE.

Victor Ponta şi-a propus şi a reuşit să scape de lideri din partid ca Adrian Severin, Ion Toma, de primari şi preşedinţi de consilii judeţene. Gheorghe Nichita, Tudor Pendiuc, Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu fiind doar câţiva dintre aceşti liderii. S-a folosit de Noul Cod Penal şi de Noul Cod de Procedură Penală pentru a scăpa de nedoriţi, coduri pe care acum vrea să le modifice pentru a se proteja de justiţie împreună cu acoliţii săi, unul din ei fiind Dan Şova. Victor Ponta se folosește de funcţiile aliaţilor lui: Oprea, Cazanciuc şi Niţu, pentru a crea noi dosare şi a scăpa de adversari. Dacă tot este "creaţia" Generalului Oprea, metodele sunt aceleaşi….

Când te foloseşti de partid în interes personal este una, dar când îţi vinzi ţara, al cărei premier eşti, este cu totul alt lucru. Într-una din şedinţele de BPN ale PSD, Victor Ponta îi ordona lui Titus Corlăţean, Ministrul de Externe din acea vreme, să îi aranjeze întâlniri bilaterale la Olimpiada de Iarnă ce a avut loc la Soci în 2014. În acel moment, aliaţii strategici europeni şi americani boicotau festivităţile de deschidere a olimpiadei, iar Ponta ocupa loc de cinste în tribună. În baza aceluiaşi principiu a fost şi la Baku. În alte şedinţe de BPN ale PSD tot Victor Ponta a fost acela care a menţionat de câteva ori bunele relaţii pe care le are cu China şi Rusia şi le propunea ca alternativă la relaţia cu Statele Unite. Într-o altă şedinţă de BPN a PSD, Dragnea s-a referit la faptul că Victor Ponta a pierdut alegerile din cauză că americanii au ordonat reţelei Facebook să îl susţină pe Iohannis. Victor Ponta a fost întru totul de acord cu Dragnea. Toate acestea dovedesc clar obsesia lui Ponta faţă de Rusia şi China, de zona euroasiatică. De ce să ne mai mirăm, atunci, de plecarea lui la Baku sau de multiplele vizite în China? Victor Ponta este disperat să vândă România pentru interesul lui imediat.

În şedinţele de partid tăia şi spânzura. Păcat că a fost şi a rămas un laş şi, de câte ori este înfruntat, dă bir cu fugiţii. Ori pleacă în concediu, ori se duce la doctor

Victore, România se află la graniţa unui conflict sângeros! Nu faptul că te-ai dus la Baku este grav, dar orice vizită a unui prim ministru român într-o ţară străină reprezintă România. Un premier român trebuie să exprime o poziţie comună a statului român. Chiar nu există cineva care să îţi atragă atenţia că nu te poţi afişa cu Putin sau Lukaşenko exact în ziua în care erai acuzat că nu permiţi milioanelor de români din Diaspora să voteze?

În privinţa Generalului Oprea, ai ajuns la vorba mea. Spuneam în precedenta postare că prin mezalianţa cu Generalul Oprea, îţi sacrifici destinul politic şi, odată cu al tău, al întregului partid. Şi iată că Generalul Oprea a ajuns să şantajeze Partidul Social Democrat şi să ne dea lecţii de moralitate.

Echipa de comunicare”

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5, amintește Mediafax.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a dispus, în 28 martie, suspendarea lui Marian Vanghelie din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o deține de 15 ani, după ce în 27 martie s-a decis definitiv arestarea preventivă a edilului.

Potrivit procurorilor, în perioada 2007 - martie 2015, Marian Vanghelie l-a ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, în valoare totală de aproximativ două miliarde de lei. Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice, Vanghelie ar fi perceput un „comision” de aproximativ 20 la sută din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de Dumitru, pe de altă parte.

Pe aceeași temă