Mici şi bere la Căcâna | C. T. Popescu: Ştiţi ce sunt Dragnea şi ai lui? Pomanagerii economiei

Data publicării:
cacana

Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre evenimentul organizat de 1 Mai, la Căcâna, de Paul Stănescu şi PSD Slatina. Acolo,  oamenii au primit, în baza unei invitaţii, câte cinci mici de persoană şi două beri. „Măririle acestea de salarii sunt exact micii şi berea de la Căcâna, nimic atceva. Asta e politica economică a lui Dragnea şi PSD. Aceste măriri de salarii nu au justificare economică”, a comentat jurnalistul.

Hai să venim la o imagine pe net, e o imagine a unor oameni, care mănâncă mici şi beau bere la Căcâna, un lac unde deversează deşeuri organice. Pe malul lacului are loc un zaiafet cu 5 mici de persoană şi 2 pahare de bere cu muştarul şi pâinea aferente, organizat de Paul Stanescu şi PSD-ul din Slatina.

Exact ce face acolo PSD Slatina cu 1.500 oameni în poiana de lângă lac, exact asta a făcut Dragnea, PSD şi ALDE cu bugetarii din ţara asta. Măririle acestea de salarii sunt exact micii şi berea de la Căcâna, nimic altceva. Asta e politica economică a lui Dragnea şi PSD. Aceste măriri de salarii nu au justificare economică”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul a adăugat că persoanele care participau la eveniment păreau mulţi solizi, capabili de muncă, nu foarte tineri, dar nici neputincioşi.

„Cum poţi când te consideri om să mănânci de pomană să primeşti de pomană. Eşti capabil de muncă şi totuşi să vină cineva să spună: ia, mă şi tu 5 mici şi 2 beri. Ne era vorba că s-au dat ajutoare pentru femei singure cu 4-5 copii. Era vorba de a se da mici şi bere.

Ce bărbaţi sunt ăia care primesc de pomană mici şi bere şi care nu au momentul ăsta de revoltă interioară: <Cum să îmi dea mie de mâncare cineva?! Nu am muncit nimic pentru ăia 5 mici>.

I-am auzit pe unii în filmul făcut de Recorder spunând că sunt tineretul comunist, atcineva: <Ăsta e 1 mai muncitoresc>. Aveţi nostalgii comuniste. Multe dintre persoanele de acolo erau şi persoane cu frica lui Dumnezeu.

Nu Lenin a spus <Cine nu munceşte nu mănâncă>, ci Apostolul Pavel.

Iată ce scrie în articolul 15 al Constituţiei din 1952: În Republica Populară Română munca e o datorie şi o chestiune de onoare pentru fiecare cetăţean capabil de muncă. Cine nu munceşte nu mănâncă. În acele vremuri se spunea că munca e o chestiune de onoare. Aici sunt de acord cu comuniştii.

Aşa arată oamnii ăştia în 2018 şi nu mai suntem în Republica Populară Română. Primesc de pomană fără să tresară un nerv în ei, un pic de mândrie.

Acelaşi lucru l-am văzut la nivel naţional. Ştiţi ce sunt Dragnea, Vâlcov şi ai săi? Sunt nite foarte buni pomanageri, sunt pomanagerii economiei, nu fac altceva decât să dea pomeni”, a analizat situaţia Cristian Tudor Popescu.

Comentariul integral in materialul video

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri