Migraţia politică "desparte" UDMR de PSD

Data publicării:
kelemen hunor foto udmr 2

„Eu, personal, am o reticienţă faţă de o astfel de soluţie, dar aştept o discuţie cu vicepremierul Dragnea, am spus de foarte multe ori, este o boală cronică a politicii posibilitatea de a migra din dreapta în stânga şi invers”, a spus Kelemen Hunor, preşedintele UDMR.

Opoziţia este mult mai dură.

„Vor să facă această ticăloşie politică, undeva joi sau vineri. Îi avertizez să nu o facă, dar nu vom ezita să facem toate demersurile legale inclusiv plângeri penale. Este o greşeală fundamentală, nu poţi de dragul unui primar, a doi, cinci primari, să submnieezi administraţia publică din România, nu poţi să dai drumul în 2014, traseismului politic pe care tu l-ai blocat din 2006 până azi”, a declarat Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al PNL.

PNL şi PDL îl acuză pe Victor Ponta că prin această măsură vizează obţinerea de voturi în plus la prezidenţialele din noiembrie.

Este un gest de disperare al domnului Ponta, dându-şi seama că nu stă aşa cum ar dori în pre/campanie, crede că astfel, cumpărând oameni, voturi va ajunge preşedintele României, o să anunţăm ambasadele asupra acestui demers, deja am făcut toate diligenţele către forurile de la Bruxelles, către conducerea PE”, a declarat Vasile Blaga, preşedintele PDL.

Subiectul a ajuns şi pe masa preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Candidatul independent la prezidenţiale, Cristian Diaconescu, i-a trimis o scrisoare în care îl reclamă pe Victor Ponta.

"Este o problemă care ar putea să altereze rezultatul viitoarelor alegeri prezidenţiale. (...) Este o lovitură grea dată democraţiei româneşti şi (...) se aşteaptă ca partidele mari, iar dintre ele mai ales partidele de guvernământ, să obţină avantaje de pe urma acestei migrări politice în viitoarele alegeri prezidenţiale", afirmă Cristian Diaconescu.

Conform legislaţiei în vigoare, aleşii locali care îşi schimbă partidul din partea căruia au candidat, îşi pierd mandatele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri