Sari la conținut
News Alert

Ce acuzaţii lansa postul lui Ghiţă la adresa lui Dragnea şi a secretarului general al Guvernului Grindeanu

Mihai Busuioc a fost numit în funcția de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu, transmite Agerpres.

mihai busuioc, numit secretar general guvern grindeanu_agerpres_1558779

Foto: Agerpres

Prin aceeași decizie semnată de Sorin Grindeanu, a încetat aplicabilitatea unei decizii din 14 septembrie a fostului premier Dacian Cioloș, prin care Florin Marius Tacu a exercitat atribuțiile secretarului general al Guvernului.

Pe de altă parte, printr-o altă decizie a lui Sorin Grindeanu, a încetat exercitarea, cu caracter temporar, de către Mihai Busuioc a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Cele două decizii au fost publicate miercuri seară în Monitorul Oficial.

Iată ce scria, în 2014, postul controlat de Sebastian Ghiţă, despre Mihai Busuioc, într-o ştire în care i se reproşa lui Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier în Guvernul Ponta, că nu scapă de oamenii PDL-ului: 

„Liviu Dragnea a ajuns să protejeze în funcţii-cheie oamenii PDL-ului, asta chiar dacă el însuşi le-a cerut colegilor să dea afară din conducerea ministerelor reprezentanţii PDL şi PNL, transmite România TV. Mihai Busuioc este în continuare secretar general adjunct în ministerul condus de vicepremierul Liviu Dragnea, cel al Dezvoltării Regionale, chiar dacă este membru al organizaţiei PDL sector 4. Mihai Busuioc a primit primele funcţii importante încă din timpul guvernării Alianţei DA. Astfel, în 2006 a fost numit şef al Autorităţii Naţionale de Cadastru, iar numele său a fost vehiculat în legătură cu unele afaceri cu retrocedări. Postul de la ANC l-a deţinut până în mai 2012, când a fost demis de către Victor Pont, proaspăt numit premier”.

Pe aceeași temă

Sorin Grindeanu, audiat la DNA

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a ajuns astăzi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta a dat declaraţii în...